Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinské ženy se učí tančit bez mužů

25. dubna 2014 11:26 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se ženy učí tančit latinsko-americké tance bez mužů. Kurz pro ženy nově zavedlo Krajské středisko volného času Juventus a je o něj mimořádný zájem.

Fotbalisté MFK OKD Karviná porazili FK Pardubice 3:0

22. dubna 2014 17:12 | Karviná | AUTO IMPORT

Velikonoční neděle dopadla pro fotbalisty MFK OKD Karviná na výbornou. Bez velkých problémů zdolali východočeské Pardubice 3:0. O dva góly se postaral střelec Matěj Fiala a v samotném závěru střelil třetí branku Jan Svatonský.

O víkendu bude uzavřen přejezd u Dolu ČSM

22. dubna 2014 16:05 | Karviná | AUTO IMPORT

Od soboty 26.dubna od 7.hodiny ranní do pondělní 18.hodiny bude uzavřen silniční provoz na silnici II/475, přesně v místě železničního přejezdu poblíž Dolu ČSM ve Stonavě, a to z důvodu mimořádné a nutné opravy přejezdu, který je v havarijním stavu. Protože jde o uzavírku na objízdné trase kvůli uzavírce mostu u Dolu Karviná, povede v těchto třech dnech objízdná trasa po účelové komunikaci Dolu ČSM, která jinak není volně průjezdná a bude pokračovat kolem pomocného závodu Darkov.

Mistr hry na keyboard zavítal do Karviné

22. dubna 2014 15:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Učitelé hry na elektronické klávesové nástroje ze základních uměleckých škol z celé republiky mohli v Karviné načerpat nové inspirace na metodickém semináři nazvaném Nová konfrontace. Zkušenosti jim předával například lektor z Holandska.

Pes karvinských strážníků našel zloděje na půdě

22. dubna 2014 14:25 | Karviná | AUTO IMPORT

Všímavá obyvatelka Karviné-Starého Města si všimla dvou zlodějů, kteří z opuštěného domu vyhazovali oknem radiátory. Přivolala proto strážníky městské policie, kteří zloděje našli schované na půdě.

V Karviné mohli lidé nahlédnout do tlustého střeva

22. dubna 2014 13:22 | Karviná | AUTO IMPORT

Každý 3. obyvatel České republiky v průběhu svého života onemocní rakovinou a každý čtvrtý na ni zemře. Velmi často lidé umírají na rakovinu tlustého střeva a to hlavně proto, že podceňují preventivní vyšetření. V Karviné na tento problém upozornil unikátní projekt společnosti Onkomaják.

Karvinská SŠTaS pořádala republikové finále v silovém čtyřboji

22. dubna 2014 11:17 | Karviná | AUTO IMPORT

Za podpory Moravskoslezského kraje uspořádala Střední škola techniky a služeb republikové finále v silovém čtyřboji pro žáky středních škol. Do Karviné tak přijelo bojovat o medaile patnáct týmů chlapců a třináct týmů dívek.

Světový den zdraví v karvinské rájecké nemocnici

18. dubna 2014 14:25 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinská rájecká nemocnice zorganizovala pro širokou veřejnost akci ke Světovému dni zdraví. Lidé si mohli zblízka prohlédnout a také vyzkoušet nástroje běžně používané na operačních sálech a dozvěděli se tady potřebné rady a informace týkající se zdraví.

Myslivci z Karvinska vystavili své nejlepší trofeje

18. dubna 2014 13:18 | Karviná | AUTO IMPORT

Myslivci z Karvinska se pochlubili svými nejlepšími loňskými trofejemi. V petrovické hájence uspořádali výstavu, na které byly k vidění stovky kvalitních kusů ulovených srnců, daňků a jelenů.

Velikonoční jarmarky v Karviné

17. dubna 2014 15:55 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští senioři ozdobili stromy na Masarykově náměstí barevnými kraslicemi. Výzdoba tak ještě víc podtrhla sváteční náladu ve městě a zkrášlila velikonoční městečko. Také vám ukážeme, jakou dekoraci vytvořili k Velikonocům žáci ZŠ Školská.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více