Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Jednání zastupitelstva Havířova: Práce PČR a MP se musí zlepšit, vláda musí řešit zdravotnictví

25. ledna 2011 18:30 | Havířov | Bára Kelnerová

V pondělí 24. ledna proběhlo v KD Radost třetí zasedání zastupitelstva, poprvé však v odpoledních hodinách. Zastupitelé měli k projednání 42 bodů. Jedním z nich bylo vyhodnocení stavu veřejného pořádku, nápadu trestné činnosti a dopravní nehodovosti v Havířově.

I havířovské školy se hlásí do dalšího ročníku soutěže ČEZ Street hockey 2011

22. ledna 2011 6:32 | Havířov | Bára Kelnerová

ČEZ Street hockey 2011, masový hokejový turnaj, na který pilně trénují i žáci ze 7. A Základní školy Gorkého v Havířově. Motivaci mají obrovskou. Už jednou se probojovali až do samotného finále.

Děti havířovských mateřských škol trénuje známý světový gymnasta J. Tabák

21. ledna 2011 19:40 | Havířov | Bára Kelnerová

Pohybová výchova pro ty nejmenší v podobě gymnastiky. To je nový projekt pro děti havířovských mateřských škol na ZŠ Žákovská. V nové sportovní hale byl uspořádán Den otevřených dveří, kde malí cvičenci předvedli co už umí.

I havířovské školy se hlásí do dalšího ročníku soutěže ČEZ Street hockey 2011

21. ledna 2011 15:30 | Havířov | Bára Kelnerová

ČEZ Street hockey 2011, masový hokejový turnaj, na který pilně trénují i žáci ze 7.A Základní školy Gorkého. Motivaci mají obrovskou. Už jednou se probojovali až do samotného finále.

Zasedání havířovského zastupitelstva bude v odpoledních hodinách

20. ledna 2011 1:29 | Havířov | Bára Kelnerová

V pondělí, 24. ledna, se koná v KD Radost poprvé zasedání zastupitelstva města Havířova od 13. hodin. Ke změně došlo z důvodu, aby se mohli občané ve vhodnějším čase dostavit na jednání zastupitelů.

Zasedání havířovského zastupitelstva bude v odpoledních hodinách

19. ledna 2011 13:37 | Havířov | Bára Kelnerová

V pondělí 24. ledna se koná v KD Radost poprvé zasedání zastupitelstva od 13. hodin. Ke změně došlo z důvodu, aby se mohli občané ve vhodnějším čase dostavit na jednání zastupitelů.

Havířovská teplárenská společnost zdražila rozvod tepla

19. ledna 2011 6:30 | Havířov | Bára Kelnerová

Vlivem nárůstu nákladů, především nakupované tepelné energie od společnosti Dalkia, musela Havířovská teplárenská společnost od 1. ledna letošního roku zvýšit cenu za rozvod tepelné energie. Cena vzrostla o 2,5 procenta.

Havířovská radnice opět finančně podpoří ozdravné pobyty

19. ledna 2011 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Město Havířov i v letošním roce finančně podpoří rekondičně ozdravné pobyty pro děti, seniory a zdravotně postižené občany, a to částkou 3 miliony tři sta tisíc korun. Během šesti turnusů se ozdravných pobytů v Chorvatsku zúčastní 120 dětí a 74 seniorů.

Technické obory, to je budoucnost havířovské střední školy na ulici Lidická

19. ledna 2011 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Zůstáváme věrni svému názvu, jsme škola technických oborů v Havířově-Šumbarku s dlouholetou tradicí a velkou budoucností. To jsou slova ředitele školy, kde se učí téměř tisícovka studentů. Střední škola uspořádala Den otevřených dveří s mnoha praktickými ukázkami.

Technické obory, to je budoucnost havířovské střední školy na ulici Lidická

18. ledna 2011 15:48 | Havířov | Bára Kelnerová

Zůstáváme věrni svému názvu, jsme škola technických oborů v Havířově-Šumbarku s dlouholetou tradicí a velkou budoucnosti. To jsou slova ředitele školy, kde se učí téměř tisícovka studentů. Střední škola uspořádala Den otevřených dveří s mnoha praktickými ukázkami.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více