Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Denní centrum Maják pro psychicky nemocné

17. ledna 2013 16:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Jedním z posledních námi navštívených středisek frýdeckomístecké charity je Denní centrum Maják. Své služby poskytuje lidem s chronickým psychickým onemocněním a to v rámci celého Moravskoslezského kraje. Jak to v Majáku vypadá, tak to už vám ukážeme v reportáži.

Magistrát Frýdku-Místku navštívili Tři králové

17. ledna 2013 16:40 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Magistrát města Frýdku-Místku navštívili tři králové. Důvodem byla tříkrálová sbírka, kterou každoročně ve městě pořádá frýdeckomístecká charita. Zaměstnanci magistrátu tak měli možnost přispět na provoz a služby poskytované jednotlivými centry Charity Frýdek-Místek.

Ve Frýdku-Místku probíhá kácení stromů

17. ledna 2013 16:39 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Od října loňského roku probíhá ve Frýdku-Místku kácení starých stromů. Napadené nebo poškozené dřeviny musejí být kvůli bezpečnosti občanů odstraněny především z parků a některých sídlišť. V těchto dnech proběhlo kácení v sadech Bedřicha Smetany.

První Senior Point Moravskoslezského kraje je ve Frýdku-Místku

17. ledna 2013 16:36 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku bylo slavnostně otevřeno první informační centrum Senior Point v Moravskoslezském kraji. Projekt má za cíl podávat prostřednictvím info centra kvalifikované informace všem zájemcům ze stran seniorů a to v oblasti týkající se jak životních potřeb, tak volnočasových aktivit.

Nejčastější jména roku 2012 byly Tereza a Vojtěch

14. ledna 2013 16:25 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na počátku roku jsme vám ukazovali letošní první narozené miminko v Moravskoslezském kraji. Dnes se k tématice narozených dětí ve Frýdku-Místku vrátíme. Zajímalo nás, kolik dětí se v loňském roce ve městě narodilo a jaká byla nejoblíbenější chlapecká a dívčí jména.

Rekonstrukce Nemocnice ve F-M pokračuje

14. ledna 2013 16:23 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V září loňského roku započaly práce na zateplení deseti budov frýdeckomístecké nemocnice. Na některých budovách revitalizace skončila před Novým rokem, na ostatních se ještě pracuje. Vy se nyní podívejte, jak to v nemocnici vypadá dnes.

Nový odbor magistrátu F-M chce zvýšit bezpečnost

14. ledna 2013 16:22 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístecký magistrát zřídil nový odbor bezpečnostních rizik a prevence kriminality. Vedoucí odboru, Petr Lessy, v rámci něj představil projekt s názvem Bezpečné město. Jeho prostřednictvím chce ve městě zajistit co největší pořádek a bezpečí obyvatel.

Zimní údržba komunikací ve Frýdku-Místku je v polovině

10. ledna 2013 15:06 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Zima je téměř v polovině. Pracovníci Technických služeb města Frýdku-Místku tak mají polovinu zimní údržby za sebou. O tom, jak prozatím zimní údržba probíhala a jak jsou s úpravou chodníků a silnic spokojeni obyvatelé města, tak na to se podívejte v následující reportáži.

Ve Frýdku-Místku se konal tradiční Tříkrálový průvod

7. ledna 2013 17:28 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Již osmým rokem se frýdeckomístečtí obyvatelé loučili s obdobím Vánoc Tříkrálovým průvodem. Křesťané, ale i nevěřící si připomněli bájnou pověst o třech králích a zároveň měli možnost přispět do charitativní tříkrálové sbírky. Tradiční akce se zúčastnilo přes sto lidí.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více