Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Nová alej na Bruntálsku

29. dubna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Péče o přírodu a její ochrana není pro děti v Andělské Hoře jen záležitostí Dne Země 1x do roka. Teď si například ve spolupráci s obcí a Správou CHKO Jeseníky vysadily vlastní stromořadí.

Gipsy Princess – taneční kroužek Společenství Romů na Moravě

28. dubna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Romské středisko v Bruntále si klade za cíl nejen naplnění volného času romských dětí a mládeže. Sdružení je otevřené všem a přispívá také ke vzájemné integraci ostatních dětí. První úspěchy na veřejnosti dosahuje již po necelém roce své existence všestranný taneční kroužek

Výstava leteckých snímků

25. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Atraktivní podívaná čeká na všechny zájemce o vývoj Nového Jičína v posledních zhruba 70 letech v prostorách Informačního centra. Na patnácti panelech si mohou lehce srovnat, jakým stavebním rozvojem prošly některé části města. K vidění tam jsou fragmenty ze čtyř leteckých snímkování.

Den bez úrazů

25. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Sto dvacet pět žáků základních škol z Nového Jičína a Šenova se ve čtvrtek dopoledne dozvědělo, jak se chránit před nebezpečím například v dopravě nebo i v běžném životě. Policisté, studentky zdravotnické školy a pracovníci Střediska volného času Fokus už podeváté připravili takzvaný Den bez úrazů.

Pozvánky na akce

25. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Poslední dubnový den připadá na příští středu a jako každý rok bude spojen s tradičními oslavami filipojakubské noci. Tradiční pálení čarodějnic bude jako vždy hostit centrum města. Místní podnikatelé budou mít další příležitost k prezentaci také v květnu, kdy proběhne další ročník Veletrhu Novojičínska.

Konference o ženách

25. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Postavení ženy v současné společnosti bylo tématem tématické konference na půdě Mendelovy střední školy. Setkání pedagogů a představitelů managementu nemocnic z celého kraje by mělo být podle představ vedení školy základem nového Mendelova vzdělávacího centra.

ZŠ Družba

25. dubna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Základní škola Družba je nejstarší mezi karvinskými školami. Jejím cílem je postupně přeměnit školní prostředí tak, aby žáky více motivovalo k aktivnímu učení.

Den Země

25. dubna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Letošní oslavy Dne Země proběhly na několika místech. V parku Boženy Němcové se lidé výborně bavili, naopak v lesoparku Dubina se školáci karvinských základních a středních škol aktivně postarali o pořádný úklid.

Ocenění strážníků

25. dubna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Primátor Karviné Tomáš Hanzel poděkoval pěti městským strážníkům za profesionální a rychlý zásah, kterým zabránili velké tragédii. Před dvěma týdny zpacifikovali muže, který střelnou zbraní ohrožoval pracovnici realitní kanceláře.

Fasáda roku 2007

25. dubna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Dům číslo 400 v Božkově ulici byl nominován mezi šest nejlepších nových fasád panelových domů v Moravskoslezském kraji za rok 2007. Za poslední dva roky investovalo město do zateplení, úprav fasád a oprav střech svých panelových domů více než 200 miliónů korun.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více