Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Den Země

25. dubna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Také v Bruntále si děti i dospělí připomněli Dne Země. Celodenní oslavy jako každoročně připravilo Centrum osvěty pro životní prostředí, které působí na bruntálské radnici.

Komunitní plánování soc.služeb – Bruntál příkladem pro celou ČR

25. dubna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Bruntál je jedním z prvních měst v ČR, které zpracovalo a využívá vlastní komunitní plán sociálních služeb. Je to proces otevřený a stále se doplňující. Odborníci jej považují za velmi důležitý článek v životě každého města, veřejnost se s tímto termínem teprve seznamuje.

Akce Zebra v Bruntále

24. dubna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Dopravních nehod na přechodech pro chodce přibývá i přes přísnější zákon. Právě na tyto problémy byla zaměřena policejní akce, která proběhla v Bruntále. Nespočívala v postizích přestupků ale především ve vysvětlování i drobném odměňování znalostí.

Barmanské zkoušky

23. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Čtrnáct zájemců si mohlo celý minulý týden vyzkoušet, zdali je možné se za pět dní stát dobrými barmany. Intenzívní kurz probíhal v hotelu Praha a byl zakončen písemnými, praktickými a ještě ústními zkouškami. Většinou se jej zúčastnili studenti Střední školy hotelnictví a gastronomie.

Policejní akce před školou

23. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Především na mladé lidi a jejich chování na přechodech pro chodce se zaměřila preventivní akce pod názvem "Zebra se za tebe nerozhlédne". Policisté si v úterý před osmou hodinou vyhlédli přechody u základní školy Tyršova.

Přijímačky na střední školy

23. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Velký den měli v pondělí všichni letošní deváťáci a někteří sedmáci. Na středních školách probíhaly písemné přijímací zkoušky do prvních ročníků. My jsme se byli s kamerou podívat na průběh testů na gymnáziu. Do jeho lavic usedne na počátku dalšího školního roku necelých 150 studentů.

Největší zelený bod

23. dubna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Nový Jičín se může pyšnit dalším zápisem do české knihy rekordů. Při úterních oslavách Dne Země jej vytvořily děti, když z barevných uzávěrů plastových lahví sestavily na náměstí veliké logo zeleného bodu. Za hodinu práce použily zhruba devadesát tisíc víček.

10. Zgromadzenie Ogólne Kongresu Polaków (10. sjezd Kongresu Poláků)

22. dubna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Czescy i polscy politycy deklarowali pomoc w sprawie Bajki oraz renowacji starej szkoły na Bagińcu. (Hejtman Evžen Tošenovský přislíbil pomoc loutkovému divadlu PZKO "Bajka", europoslanec Jerzy Buzek - Matici školské při záchraně jejího chátrajícího střediska na Bahenci.)

Katyń w Ostrawie (Katyň v Ostravě)

22. dubna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Konsul RP Jerzy Kronhold spełnił obietnicę daną Rodzinie Katyńskiej w RC i sprowadził do Ostrawy film Andrzeja Wajdy "Katyń". (Nominovaný na Oskara film Andrzeje Wajdy "Katyň" měl svou českou premiéru v kině Vesmír v Ostravě.)

Policie posiluje

22. dubna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Policie na Karvinsku přijímá nové členy. Adepti musí být bezúhonní občané či občanky ČR a musí uspět v náročných psychických i fyzických přijímacích testech.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více