Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Sestřih 25. 1. 2008

25. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Lyžování na Svinci skončilo, další změny v kádru basketbalistů a hokejisté zvou netradičně na hokej s Přerovem.

Zápisy žáků do 1. tříd

25. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Stovky budoucích malých školáků zamíří během druhého únorového týdne poprvé do základních škol. Nebude na ně čekat vyučování, ale povinnost nechat se zapsat pro nástup do první třídy od září tohoto roku. Pokud takového budoucího prvňáčka doma máte, určitě se vám budou hodit informace v našem druhém příspěvku.

Starost o chodníky

25. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

O úklid chodníků by se měli starat jejich majitelé, nikoliv jako dosud vlastníci přiléhajících nemovitostí. Takový návrh poslala minulý týden poslancům česká vláda. Radnice jsou ale spíše skeptické. Zatímco paradoxně malých obcí se návrh příliš nedotkne, ve větších městech jako je Nový Jičín hrozí velký růst nákladů na zimní údržbu.

Heřmánek pomáhá mladým lidem

25. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Pomáhat mladým lidem bez domova. To si dalo za cíl občanské sdružení Heřmánek, které už řadu let dává šanci těm, kteří se ocitli v těžké životní situaci, a bez odborné pomoci by ji nedokázali sami zvládnout.

Návštěva v Dětském domově

25. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Ne všechny děti mají možnost žít ve spokojené a mírumilovné rodině. A právě těm, kteří musí žít bez rodičů se snaží nahradit rodinu v karvinském dětském domově Srdce. Přes všechny trable na duši dokáží zdejší děti spoustu zajímavých věcí.

Začaly zápisy do 1.tříd

25. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

První zápisy dětí do prvních tříd proběhly na některých základních školách v Karviné. Letos čekají školní lavice na pět set prvňáků. Podle zkušeností z posledních let je patrné, že rodiče svým dětem školu pečlivě vybírají.

Karviná bude mít obchvat

25. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Karviná se dočká nejen obchvatu města, ale i nové rychlostní komunikace. Ta má v budoucnu spojit Karvinou, Bohumím a Český Těšín. Právě to si dalo za cíl nově založené sdružení obcí na Karvinsku. Nová silnice umožní řidičům i bezproblémové a rychlé napojení na dálniční síť.

Tenisový klub Bruntál – oprava historické budovy

24. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Málokdo ví, že nenápadná budova téměř v centru Bruntálu, sloužící léta jako zázemí pro tenisový klub, je cennou kulturní památkou. Je dokladem unikátní architektury. Díky dotacím se mohlo město konečně pustit do její záchrany a rekonstrukce. Nově bude klub sloužit organizovaným tenistům i veřejnosti již letos v létě.

Girardelli v šachtě

24. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Hornické muzeum na Landeku mělo neobvyklou návštěvu – 5 násobného vítěze světového poháru v lyžování, jednoho z nejlepších lyžařů všech dob Marca Girardelliho. Přiznal, že pracovat v dole by nechtěl, ale české pivo je jeho velkou slabostí.

Kapely na Jičínfest

23. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Městské kulturní středisko opět po roce nabízí všem amatérským i poloprofesionálním skupinám z Nového Jičína a okolí možnost vystoupit před početným publikem na tradičním Jičínfestu. Večer a noc plná hudby místních kapel proběhne jako vždy poslední pátek v červenci.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více