Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Nejlepší sportovci okresu Bruntál

1. února 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Okres Bruntál se může pochlubit špičkovými reprezentanty mnoha sportovních odvětví, a to i na mezinárodní úrovni. K nejlepším v republice patří karatisté, atleti, plavci, orientační běžci a především střelci, účastnící se pravidelně Mistrovství Evropy i Mistrovství světa. Více než 30 let jsou pak na základě ankety veřejnosti ti nejlepší pravidelně oceňováni.

Obchvat města Bruntálu – rýsuje se řešení

31. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

V Bruntále se konečně blýská na lepší časy v přetížené dopravě centra města. Více než 10 let trvající diskuze a snahy o vybudování obchvatu města právě v těchto dnech dostávají konkrétního naplnění. Úspěšně probíhají jednání vedení města s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Teplá zima probudila ježky

31. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Vrtochy letošní zimy nepletou jen rostliny a stromy. Také některá zvířátka se náhlým oteplením nechala zmýlit a to přesto, že by některá z nich měla spát nejméně do konce března. V podhůří Jeseníků tak teď předčasně vstávají například ježci.

Hokejisté porazili Přerov

30. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Prestižní utkání viděl v neděli novojičínský zimní stadión. Na led dosavadního lídra tabulky přijel třetí tým druhé ligy skupiny východ Přerov. Utkání s tímto soupeřem jsou vždy plná emocí a nasazení. Nejinak tomu bylo i tentokrát.

Ukázky výuky pro rodiče

30. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Netradiční formou se rozhodli na základní škole Komenského 68 motivovat rodiče k zapsání budoucího školáka do první třídy. Při včerejším dni otevřených dveří měli lidé možnost podívat se přímo do výuky. Současní prvňáčci se přitom jako první učí podle nových školních vzdělávacích programů.

Rekonstrukce náměstí se možná změní

30. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Rekonstrukce Masarykova náměstí začne už v dubnu tohoto roku. Podle původních plánů by měla stavební firma nejdříve opravovat dlažbu v podloubí. Na radnici ale padají úvahy, že by se změnil plán prací a rekonstrukcí by nejdříve prošla plocha náměstí. Důvodem je velmi špatný stav dlažby.

Tři mrtví o víkendu

30. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Černý víkend zažili novojičínští policisté. Bilance konce minulého a počátku tohoto týdne jsou tři mrtví na území města. Nejdříve řešili kriminalisté první vraždu po třech letech v místní části Libhošť a v neděli sebevraždu ženy v Loučce. Vše vyvrcholilo v noci na pondělí, kdy při střelbě poblíž Libhoště zemřel čtyřiadvacetiletý muž.

Pół żartem, pół sercem (Leading ladies)

29. ledna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

W nowej komedii Kena Ludwiga w Scenie Polskiej TC panowie przebierają się za siostrzenice bogatej staruszki. (V nové premiéře Kena Ludwiga v Polské scéně TD se pánové převlékají za sestřenky bohaté stařenky.)

Dziecięcy Karnawał (Dětský karneval)

29. ledna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Dzieci szkoły i przedszkola z Hołkowic bawiły się w towarzystwie rodziców dziadków i przyjaciół z PZKO. (Děti polske školy a mateřské školky si užívaly karnevalu ve společnosti rodičů, dědečků a přátel z PZKO.)

Reprezentační ples se vydařil

29. ledna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

V pořadí už třetí letošní stonavský ples pořádala obec. Sešli se na něm nejen její představitelé a občané, ale i ti, kteří ve Stonavě swice nebydlí, ale cítí se tu jako doma.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více