Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Úřad práce pomáhá nezaměstnaným

29. ledna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Nezaměstananost na Karvinsku sice roste, ale součastně se nedostává řemeslníků. Úřad práce proto uchazečům o zaměstnání nabízí řadu rekvalifikačních programů, které mají usnadnit uplatnění na trhu práce.

Ekumenická mše

29. ledna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

V kostele svaté Maří Magdaleny se odehrála výjimečná událost. V katolickém chrámu se při mši střídali katolický kněz s evangelickým pastorem a naslouchali jim členové obou církví.

O chodníky se stará obec

29. ledna 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

Stonavská radnice se nebrání návrhu zákona, podle kterého by už chodníky neměli uklízet majitelé přilehlých domů, ale majitelé komunikace. Ve Stonavě obec své komunikace vždy udržovala sama.

Hokejbal v Karviné

29. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Nenápadný sportovní klub s výbornými výsledky. I tak se dá charakterizovat činnost hokejbalových nadšenců z Inteva Karviná. Klub hrál několik sezón extraligu a odchoval i řadu vynikajících hráčů. Pravidelné úspěchy má tým i v již tradičním zimním turnaji O pohár města Karviná.

Dětský karneval v Juventusu

29. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Plný sál dětí v opravdu netradičních maskách a jejich spokojeni rodiče. Tak vypadal tradiční karneval pro děti ve zdejším Juventusu. Letošní rej masek pojali organizátoři v duchu cesty kolem světa. Zatímco děti v kostýmech cestovaly různými imaginárními dopravními prostředky, rodiče s úsměvem na rtech sledovali jejich počínání.

Europoslankyně v Karviné

29. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Europoslankyně Věra Flasarová minulý týden navštívila střední průmyslovou školu a odpoledne uspořádala besedu s občany města. Zatímco studenty nejvíc zajímalo, jak se mohou uplatnit na pracovním trhu států Evropské unie, besedující obyvatele Karviné řešili problém nízkých důchodů a zdražování.

Winter Survival 2008 – závod o přežití ve volné přírodě

29. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Přežít ve volné přírodě, překonávat nástrahy počasí i horského terénu – to je náplní náročného vojenského závodu s mezinárodní účastí. Střídavé počasí letošní zimy a místy nedostatek sněhu nejsou pro závodníky žádnou výhodou, opak je pravdou.

Řetězové havárie na ledě – Bruntál-Valšov

28. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Na rozmary ročních období doplácejí jako první vždy řidiči. Tak tomu bylo i v pondělí 28. ledna ve směru od Bruntálu na Olomouc. Noční vytrvalý déšť a stékající voda z polí vytvořily na hlavní silnici ledový nesouvislý škraloup. Ten se stal pastí hned pro několik automobilů současně.

Pravnučka Sigmunda Freuda

25. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Příbor na Novojičínsku se už brzy stane domovem potomků slavného rodáka Sigmunda Freuda. Pravnučka zakladatele psychoanalýzy Jane McAdam Freudová chce na náměstí koupit dům. V něm by profesí výtvarnice ráda otevřela galerii a uměleckou dílnu.

Orlice Hanča zhubla

25. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Samice orla skalního Hanča, která se na konci listopadu vrátila do bartošovické zvířecí nemocnice, je už v dostatečně dobré kondici, aby se mohla vrátit do volné přírody. Dravec, kterého několik týdnů držel v kleci muž ze Starých Hamrů na Frýdeckomístecku, musel projít razantní kůrou pro snížení nadváhy.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více