Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

11. ZŠ postoupila ve florbalovém turnaji

19. března 2012 19:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Největší florbalový turnaj ČEZ Street Hockey je opět v plném proudu. 11. ZŠ si z frýdeckomísteckých vedla nejlépe. V tuto chvíli zdejší hráči vyčkávají, jakého soupeře dostanou do předkola finále. Na to se samozřejmě poctivě připravují.

Rekapitulace kulturní sezóny ve Frýdku-Místku

19. března 2012 19:13 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Je to už rok, co ve Frýdku-Místku došlo k velké změně v oblasti kultury. S nástupem nové ředitelky místní kulturu zaštítila nová značka KulturaFM. Vznikla celá řada nových akcí, nebo třeba nové webové stránky.

Ve Frýdku-Místku začal jarní úklid

19. března 2012 19:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Zima už pomalu a jistě ustupuje, přichází jaro a s ním i jarní úklid. Ve Frýdku-Místku letos vůbec poprvé pracovníci technických služeb spojili odstraňování listí a odpadu s čištěním ulic. My jsme s kamerou zamířili na největší místní sídliště, na Slezskou.    

Czytali Korczaka - Četli z "Krále Matýska"

19. března 2012 18:12 | Stonava | Eva Bednářová

Spotkanie uczniów polskiej szkoły z klientami Domu z Opieką Społeczną w Stonawie przebiegło pod znakiem Roku Janusza Korczaka.- U příležitosti vyhlášení letošního roku Rokem Janusze Korczaka děti polské školy četly úryvky z jeho knihy klientům domu s pečovatelskou službou ve Stonavě.

Aktuálně z Orlové 16. 3. 2012

16. března 2012 18:30 | Orlová | Eva Bednářová

1. Klub Futra oslvaé 15 let svéhot trvání koncerte 23. 3. v 19.00
2. HC Orlová nastoupí 17. 3. v 17.00 k zápasu kvalifikace o postup do baráže o 2. ligu

Kluci v Orlové mají o fotbal stále zájem

16. března 2012 18:20 | Orlová | Eva Bednářová

Fotbal má ve městě svou tradici. A popularitu si tento sport drží také u zdejší mládeže. Dokázalo to i městské kolo okresní soutěže v halové kopané, které tento týden pořádal Dům dětí a mládeže v hale gymnázia.
Turnaj byl rozdělen na kategorie starších a mladších žáků. V mladší bojovalo 11, ve starší 9 škol.

Město ocenilo osobnosti kultury a sportu

16. března 2012 18:05 | Orlová | Eva Bednářová

Město Orlová ocenilo nejúspěšnější jednotlivce a kolektivy z oblasti sportu a kultury i práce s dětmi a mládeží. Slavnostní akt se konal v Domě dětí a mládeže a provázel ho i příjemný kulturní program.

Žena z Orlové je už týden nezvěstná

16. března 2012 17:42 | Orlová | Eva Bednářová

Už týden pátrá policie po paní Jaroslavě Konečné z Orlové. Ženu, která nebyla v minulosti nikdy pohřešovaná, viděli lidé naposledy minulý víkend. V hledání možná můžete pomoci i vy.

Aktuálně z Frýdku - Místku 16. 3. 2012

16. března 2012 17:41 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

1. Ve Frýdku-Místku i letos technické služby rozjely jarní úklid. Poprvé ho ale provádí kombinovaně. Čistí silnice, chodníky i travnaté plochy v jednotlivých lokalitách města současně.
2. O Beskydy prý projevují největší zájem lidé nad padesát let.
3. Kam o víkendu? V sobotu 17. března můžete zamířit do hospůdky U Arnošta ve Frýdku-Místku. Od 20. hodiny tady proběhne koncert legendárního folkového dua Janouška a Vondráka.

Lidé i město Orlová se brání otevření další sběrny

16. března 2012 17:40 | Orlová | Eva Bednářová

Již třetí sběrna druhotných surovin má zanedlouho vzniknout na několika málo metrech ulice V Poli. Toho se děsí nejen tamní obyvatelé, ale nesouhlasí s tím ani samotné město Orlová.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více