Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Zaproszenie na Walne Zebranie PZKO - PZKO zve na výroční schůzi

12. března 2012 18:50 | Stonava | Eva Bednářová

W niedzielę stonawskie PZKO wybierze nowe władze. - V neděli si stonavské PZKO zvolí nový výbor.

Aktuálně z Orlové 9. 3. 2012

9. března 2012 20:30 | Orlová | Eva Bednářová

Vyšlo 5. číslo Orlovských novin. Mimo jiné v nich najdete články o současné situaci v části Poruba nebo o zahájení budování kanalizace.

V DK Orlová se konala velká pěvecká soutěž Gymnasia kantant

9. března 2012 20:15 | Orlová | Eva Bednářová

Gymnasia kantant se jmenuje celostátní soutěž pěveckých gymnazijních sborů, jejíž regionální kolo letos pořádalo v domě kultury orlovské gymnázium. Sbory předvedly mnohá opravdu krásná vystoupení a ti nejlepší pak postoupili do hlavního kola soutěže v Brně.

V orlovské nemocnici proběhl workshop o moderních fixacích končetin

9. března 2012 20:00 | Orlová | Eva Bednářová

Používání takzvaných cirkulačních fixačních obvazů, či laicky řečeno odlehčených sáder, bylo hlavním tématem workshopu v orlovské části karvinské nemocnice. Zdravotníci tak získali informace o používání materiálů, které patří k takzvané nadstandardní péči.

V muzeu se zájemci dozvěděli o práci konzervátorů

9. března 2012 19:45 | Orlová | Eva Bednářová

Kdo je to konzervátor a jaké je jeho práce v muzeích. Odpověď na tuto otázku dostávali návštěvníci další ze zajímavých besed a setkání, které uspořádala orlovská výstavní síň Muzea Těšínska.

S jarním počasím narůstá počet loupežných přepadení

9. března 2012 19:35 | Orlová | Eva Bednářová

Přicházející jarní počasí sebou nese i jednu velkou nepříjemnost. Policie v tomto období vždy zaznamenává i nárůst pouliční trestné činnosti, zejména loupežných přepadení.

Aktuálně z Frýdku - Místku 9. 3. 2012

9. března 2012 18:23 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

1. I tentokrát na posledním zasedání zastupitelstvo přerozdělovalo dotace. Přes 5 milionů korun půjde do sportu, více než 6 milionů do sociální sféry, přes dva miliony poputují do kultury.
2. Už 13. března startuje na Sídlišti Slezská blokové čištění. Strážníci opět upozorňují, aby řidiči reagovali na značky s datem a časem blokového čištění. Pokud svůj vůz v této době nepřeparkují, bude odtažen.
3. A o víkendu si už můžete užívat posledních zimních dní na horách. Ve SKI areálu Opálená na Čeladné bude 10. Března od 10 hodin Karneval na lyžích.

Rezignace náměstka Michala Nováka

9. března 2012 11:44 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na posledním, sedmém, zasedání zastupitelstva Frýdku-Místku došlo k velké personální změně. Náměstek primátora Michal Novák odstoupil ze své funkce. Jeho práci si mezi sebou rozdělil primátor města a jeho náměstek.

Mistrovství Euroregionu Beskydy v judu

9. března 2012 11:38 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Kolem tří stovek malých judistů se utkalo na mistrovství Euroregionu v Judu. Ve dvou tělocvičnách základní školy v Dobré bojovali samozřejmě i borci a borky z Frýdku-Místku.

Mateřské školy se připravují na zápisy

8. března 2012 18:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Zápisy do mateřských školek se pomalu a jistě blíží. Jednotlivá zařízení se na žáčky připravují. Volných míst je na počet dětí ve Frýdku-Místku dostačující.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více