Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Nová sociální služba ve Frýdku-Místku

8. března 2012 18:02 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdek-Místek má další sociální službu. V Domě pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké vzniklo Centrum odlehčovacích služeb a Týdenní stacionář. Zájem ze strany seniorů i jejich rodin je obrovský. Do letošního února totiž byla tato služba pouze, v mnohem menší míře, v hospici a v penzionu pro seniory.

Aktuálně z Frýdku-Místku 8. 3. 2012

8. března 2012 11:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

1. U jednotky dobrovolných hasičů Frýdek došlo ke změně vedení. Ve funkci kvůli potřebě větší časové flexibility skončil Petr Darnady. Na jeho místo byl jmenován Pavel Rusina.
2. Beskydské informační centrum Frýdek-Místek uspořádalo fotosoutěž BESKYDY ...skoro BESCHYBY. A tady už je vítězný snímek od Mariana Waszuta z Návsí.
3. A kam byste mohli vyrazit o víkendu? Třeba do muzea lašská jizba v Sedlištích, kde bude až do 5. dubna výstava DŘEVĚNÉ KOSTELY A KAPLIČKY V BESKYDECH A POBESKYDÍ.

Sociální šatník pomohl přežít bezdomovcům

8. března 2012 10:19 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Význam sociální šatníku ve Frýdku-Místku byl v uplynulých měsících víc než obrovský. Mrazy vyháněly bezdomovce z osad a různých doupat do panelákových vchodů. Odtud je museli policisté vždy vykázat. Mokré a promrzlé oblečení tak mohli nahradit novým díky obyvatelům města a ADŘE.

Aktuálně z Orlové 6. 3. 2012

6. března 2012 18:40 | Orlová | Eva Bednářová

1. Beseda Ženy 20. století, 7. 3. od 14.00 v Městské knihovně Orlová
2. Přednáška Včely a včelí produkty, 8. 3. od 18.00 v Městské knihovně Orlová
3. Tradiční velikonoční výstava, 6. - 30. 3. v Domě kultury Orlová
4. DDM Orlová zveřejníl nabídku letních táborů pro letošní rok
5. Úprava úřdních hodin na finančním úřadě Orlová od 19. 3. do 2. 4.

Výstava v orlovském gymnáziu upozorňuje na hladomor v Barmě

6. března 2012 18:30 | Orlová | Eva Bednářová

Upozornit na hladomor a další špatné podmínky obyvatel Barmy chce výstava, kterou ve spolupráci s Barmským centrem uspořádali studenti gymnázia. Výstava se nachází v prostorách školy a nabízí fotografie i mnohé informace z této země.

Dům kultury města Orlové nabízí v březnu nejen Josefovskou zábavu

6. března 2012 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

Nemálo zajímavých akcí přichystal na měsíc březen Dům kultury města Orlové. My si nyní některé z nich blíže představíme.

Malí loutkoherci se chystají na velkou premiéru

6. března 2012 17:15 | Orlová | Eva Bednářová

Město letos začne jednu z největších investičních akcí posledních deseti let, kterou je odkanalizování okrajových částí. Před několika dny podepsali zástupci vedení města smlouvu s dodavatelem stavby a samotné dílo začne již v průběhu příštích týdnů.  

Odkanalizování okrajových částí Orlové začne v nejbližší době

6. března 2012 16:57 | Orlová | Eva Bednářová

Orlová letos začne jednu z největších investičních akcí posledních deseti let, kterou je odkanalizování okrajových částí. Před několika dny podepsali zástupci vedení města smlouvu s dodavatelem stavby a samotné dílo začne již v průběhu příštích týdnů.

Diskuze ze studia 5. 3. 2012

6. března 2012 8:09 | Nový Jičín | Eva Bednářová

S hosty ve studiu - Jaroslavem Dvořákem, starostou Nového Jičína, zastupitelem Milanem Šturmem, radním Jiřím Vávrou a zastupitelkou Gabrielou Žitníkovou - hovoříme o těchto tématech:
- podpora a financování sociálních služeb ve městě
- podané a plánované žádosti o dotace
- kultura ve městě
- současný stav a plány do budoucna s družebními městy

Krystyna Pękała najlepsza - Krystyna Pękała byla nejlepší

5. března 2012 21:14 | Stonava | Eva Bednářová

W powiecie karwińskim konkurs czeskiej recytacji Wolkrův Prostějov wygrała...Polka. - Porotě okresního kola 55. soutěže recitace Wolkrův Prostějov se nejvíce líbíla žákyně polského gymnázia, stonavská rodačka, Krystyna Pękała.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více