Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Na historii ve Frýdku-Místku lidé nezapomínají

16. března 2012 15:39 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Jako každý rok, tak i letos vedení města uctilo památku vojákům, kteří se postavili německým okupantům. Vzpomínková akce byla u příležitosti 73. výročí odporu 3. praporu 8. pěšího pluku

Budoucnost Víceúčelové sportovní haly ve F-M

16. března 2012 15:37 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Víceúčelová sportovní hala ve Frýdku-Místku je ve městě dlouho diskutovaným tématem. Konkrétně se mluví o tom, zda ji opravit, nebo zbourat a postavit novou tzv. Polárku. Ta by měla vyjít levněji, než oprava stávají haly. Stavební firma se navíc bude vybírat elektronickou aukcí, což by částku ještě více snížilo.

Slavnostní předávání cen města Frýdku-Místku

16. března 2012 15:35 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V nové scéně Vlast proběhl už 5. ročník předávání cen Statutárního města Frýdku-Místku. Ocenění letos byli čtyři lidé. Za jaké počiny se dočkali uznání, zjistíte v naší reportáži.

Sociální služby bojují o existenci

16. března 2012 15:33 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Alarmující. Jiné slovo snad ani nelze použít v souvislosti se situací v sociální sféře. Kvůli nižším dotacím od státu některé služby pro potřebné úplně skončí, jiné omezí provoz. Třeba ve Frýdku-Místku se skončí koncem března kavárna Empatie. Panují i obavy o azylové domy.

Obchodní centrum Ostravica se stavět nebude

14. března 2012 17:32 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Společnost, která měla stavět v centru města před hotelem Imperial obchodní cetrum Ostravica odstoupila od smlouvy. Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz totiž nedal ke stavbě některá povolení. Magistrát to bude stát desítky a možná i stovky milionů korun.

Zahrádkářům začíná sezóna

12. března 2012 19:21 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Zahrádkářům se pomalu a jistě blíží start sezóny. Vždy před jejím zahájením proběhne Plenární zasedání územního sdružení zahrádkářů Frýdek-Místek. Na tom se vždy hodnotí a plánuje.

Śpiewanie w chórze - Zpívají ve sborech

12. března 2012 19:20 | Stonava | Eva Bednářová

Ponad 240 młodych chórzystów z polskich szkół Zaolzia wzięło udział w przeglądzie organizowanym przez PTA Ars Musica. - Více než 240 sboristů se zúčastnilo přehlídky pěveckých těles polských škol na českém Těšínsku.

VIVA 2012 podpořila handicapované

12. března 2012 19:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Studenti pěti frýdeckomísteckých středních škol rozesmívali plný sál národního domu. Návštěvníci mohli prostřednictvím scének vidět třeba to, jak studenti dokáží humornou formou představit svoji školu. Vše se odehrávalo pod hlavičkou benefiční akce VIVA 2012.

Město opět přidělovalo dotace

12. března 2012 19:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Poslední zasedání zastupitelstva města Frýdek-Místek bylo také ve znamení přerozdělování dotací. Ty šly již tradičně do sportu, sociální sféry a do kultury.

Obyvatel Frýdku-Místku přibylo

12. března 2012 19:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

O Frýdku-Místku se mluví jako o šedesátitisícovém městě. Naposledy tady ale žilo přes 60 tisíc lidí v roce 2007. Poté obyvatel ubývalo. Loni ale začal počet frýdeckomísteckých opět narůstat. Začátkem letošního roku jich ve městě evidovali 59 818.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více