Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Děti ve Spirále slavily masopust dva dny

28. února 2012 17:24 | Orlová | Eva Bednářová

V této reportáží vás zavedeme do volnočasového dětského klubu Spirála. Tam se o víkendu sešly děti, aby si užily dvoudenního masopustního veselí.

41. Zjazd Gwiaździsty PSP na Zaolziu - 41. Zimní olympiáda polských škol v ČR

28. února 2012 16:00 | Stonava | Eva Bednářová

Prawie 500 zawodników stanęło w tym roku na starcie największej zimowej imprezy polskich szkół podstawowych Zaolzia. - Na pětset žáků polských škol na Českotěšínsku závodilo v běhu na lyžích a slalomu během sobotního klání v Mostech u Jablunkova.

Walne Rodziny Katyńskiej - Výroční schůze Katyňské rodiny

28. února 2012 15:47 | Stonava | Eva Bednářová

Stowarzyszenie Rodzina Katyńska w RC uchwaliła wysłanie listu do Trybunału w Strasburgu. - Katyňská rodina v ČR se obrátí na Mezinárodní soudní dvůr ve Štrasburku.

Tepelné hospodářství Orlová prodávat nebude

24. února 2012 16:30 | Orlová | Eva Bednářová

Dlouho diskutovaná otázka zvažovaného prodeje tepelného hospodářství, které patří do kompetence městské akciovky SMO, byla uzavřena. Rada města nyní rozhodla o tom, že teplo se prodávat nebude.

Sukces Zbyszka i jego kolegów - Úspěšní konstruktéři ze Stonavy

22. února 2012 8:18 | Stonava | Eva Bednářová

Zbyszek Opioł ze Stonawy zwyciężył w konkursie młodych konstruktorów ogłoszonym przez Wyższą Szkołę Górniczą w Ostrawie, także jego koledzy Tomek Michałek i Adam Ligocki zajęli w tym konkursie dobre lokaty. - Zbyszek Opioł ze Stonavy se stál vítězem soutěže VŠB-TU v Ostravě. Stejně jako jeho úspěšné kamarády Tomasze Michałka a Adama Ligockého, i jej čekají před prázdninami ještě další odborné soutěže.  

Aktuálně z Orlové 21. 2. 2012

21. února 2012 17:50 | Orlová | Eva Bednářová

Město Orlová ve spolupráci s dalšími subjekty připravuje pro školní děti léčebný pobyt v Metylovicích. Pobyt se bude konat od 5. dubna do 3. května.

Orlovský psí útulek nabízí další nalezence

21. února 2012 17:40 | Orlová | Eva Bednářová

Útulek pro psy je stále plný a zájemcům nabízí psy různých ras i velikostí k osvojení. Pojďme se tedy za nimi podívat.

Noční kontrola orlovské městské policie byla zaměřena na alkohol

21. února 2012 17:35 | Orlová | Eva Bednářová

Desítky lidí i automobilů kontrolovali v noci z pátku na sobotu policisté a strážníci na území celého města. Kontrole neušly ani restaurace, kde muži v uniformách zjišťovali, jestli tam nepijí alkohol lidé mladší osmnácti let.

Náměstí 28. října v Orlové se přejmenovávat nebude

21. února 2012 17:27 | Orlová | Eva Bednářová

Náměstí 28. října u městského úřadu se podle návrhu Nezávislých mohlo jmenovat Náměstí Václava Havla. Zastupitelé města změnu nakonec neodsouhlasili.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více