Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Beseda 21. 2. 2012 - Radislav Mojžíšek, předseda FC Slavia Orlová

21. února 2012 17:15 | Orlová | Eva Bednářová

S předsedou FC Slavia Orlová Radislavem Mojžíškem hovoříme o novinkách v orlovském fotbalovém klubu.

Stonawskie Ostatki - Pochování basy ve Stonavě

21. února 2012 17:07 | Stonava | Eva Bednářová

Sezon karnawałowy w Stonawie zakończyły tradycyjne pezetkaowskie Ostatki. - Na závěr plesové sezóny se ve Stonavě konalo pochování basy, pořádané místní skupinou PZKO.

Se sněhovou nadílkou se potýkali i v Orlové

17. února 2012 18:50 | Orlová | Eva Bednářová

Také Orlová musela v těchto dnech čelit větším přívalům sněhu, které pokryly celé město. My jsme zjišťovali, nakolik sníh zkomplikoval lidem život a jak se ve městě daří s touto situací vyrovnat.

Orlovský klub X-Trail je tady pro všechny milovníky extrémních sportů

17. února 2012 18:40 | Orlová | Eva Bednářová

X-Trail se jmenuje nový orlovský sportovní klub, který sdružuje milovníky outdoorových a extrémních sportů, turistiky a pobytu v přírodě. Ve městě tak vzniklo sdružení, kde mají otevřené dveře všichni lidé, kterým jsou blízké podobné aktivity i pobyt v příjemném kolektivu.

Zvonkový ples v orlovském zařízení pro seniory Vesna

17. února 2012 18:30 | Orlová | Eva Bednářová

Ples jako každý jiný a přesto i něčím zvláštní. Takové jsou již tradiční plesová odpoledne, která každý rok pořádá zařízení pro seniory Vesna. Ten letošní byl ve znamení zvonků.

Bezpečnostní akci pro chodce podpořil také Karel Loprais

17. února 2012 18:27 | Orlová | Eva Bednářová

Na celém Karvinsku zaznamenávají policisté opět zvýšený počet nehod na přechodech pro chodce. Na vině je nejen zimní období, tedy brzká tma, šero, špatná viditelnost, ale také kluzký povrch vozovky.

Aktuálně z Orlové 17. 2. 2012

17. února 2012 18:15 | Orlová | Eva Bednářová

1. Novým radním města Orlové se stal Vladimír Polášek
2. Orlovští hokejisté postoupili do finále play off krajského přeboru
3. Zahrádkářská univerzita 18. 2. od 14.00 v DK Orlová na téma kožních nádorových onemocnění

Vedení Ostravy nechce, aby znečišťovatelé přestali platit

15. února 2012 17:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ostravským radním se nelíbí novela zákona o ochraně ovzduší, kterou schválili poslanci. Podle ní by totiž už znečišťovatelé ovzduší nemuseli platit. Vedení města chce vyzvat poslance a senátory, aby toto ustanovení nerušili. Hrozilo by prý, že by už tolik neivestovali do modernějších a ekologicky čistších technologií.

Ostrava vybrala nejvýhodnější nabídku na revitalizaci Komenského sadů

15. února 2012 15:40 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Celkem 13 firem se ucházelo o zakázku na revitalizaci Komenského sadů v centru Ostravy. Ekonomicky nejvýhodnější byla nabídka firmy STRABAG, která by měla zakázku dokončit asi za rok a za velmi výhodné peníze.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více