Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Přípravy na soutěž Miss Karvinsko jsou v plném proudu

14. února 2012 17:50 | Orlová | Eva Bednářová

Několik půvabných a odvážných žen z celého karvinského regionu bude koncem února bojovat na společenském galavečeru o titul Miss Karvinsko. Dámy se na soutěž pilně připravují již nyní a jejich soustředění probíhají také za asistence odbornic na ženskou krásu a zdraví.

Orlovští studenti si na Valentýna zařádili na zimním stadionu

14. února 2012 17:35 | Orlová | Eva Bednářová

Dva z jednoho města se jmenovala valentýnská zábavně-soutěžní hra na ledě, ve které proti sobě nastoupily týmy složené ze studentů a profesorů orlovského gymnázia a obchodní akademie. Zábavné dopoledne se konalo na zimním stadionu.

Jubilejní 10. reprezentační ples města Orlové se bezesporu vydařil

14. února 2012 17:24 | Orlová | Eva Bednářová

Jubilejní 10. reprezentační ples města Orlové se stal povedenou společenskou událostí, při které se ve všech prostorách domu kultury bavili mnozí návštěvníci až do brzkých ranních hodin. Půlnočním překvapením plesu bylo vystoupení zpěvačky Leony Machálkové.

Kvůli uzavírce tahu na Rychvald čeká Orlovou zvýšený provoz

14. února 2012 17:09 | Orlová | Eva Bednářová

Orlovou čeká v následujících měsících zvýšený automobilový provoz. Již brzy začne rekonstrukce jednoho z hlavních silničních tahů ve městě Rychvald. Silnice bude uzavřena a automobilová doprava bude odkloněna ve směru na Orlovou.

Taki był rok Gustawa Morcinka - Rok Gustawa Morcinka je už za námi

14. února 2012 10:14 | Stonava | Eva Bednářová

Rok bieżący ogłoszono na Zaolziu rokiem Józefa Kiedronia oraz 65. rocznicy PZKO; czy dorówna bogactwem imprez ubiegłorocznym obchodom urodzin Gustawa Morcinka? - Letošní rok bude mezi Poláky na Českotěšínsku probíhat ve znamení oslav výročí spojených s Józefem Kiedroniem a PZKO; čas ukáže, zda budou stejně úspěšné jako loňské oslavy výročí spisovatele Morcinka.

Jak se slaví Valentýn v Novém Jičíně

13. února 2012 16:54 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Právě dnes slavíme svátek svatého Valentýna, svátek zamilovaných, který ale u nás ne každý uznává. Zajímalo nás, jak se k tomu svátku staví Novojičíňáci a jaké dárky nejčastěji svým láskám kupují.

Vyšlo 3. číslo Orlovských novin

10. února 2012 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

Součástí 3. čísla Orlovských novin je 1. kolo Velké čtenářské soutěže o našem městě.

Lékaři a sestry z orlovské nemocnice se učí znakovou řeč

10. února 2012 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj a Orlová začala školit své vybrané lékaře a sestry ve znakové řeči. Chce tak odstraňovat bariéry mezi nemocničním personálem a neslyšícími pacienty.

Orlovská knihovna nabízí širokou paletu akcí pro děti

10. února 2012 16:30 | Orlová | Eva Bednářová

Přilákat malé čtenáře a ukázat jim, že knihovna není jen místem, kam se chodí půjčovat knihy a časopisy. Takové jsou aktivity pracovnic dětského oddělení městské knihovny, které tak pro orlovské děti přichystaly zajímavé akce nejen v čase uplynulých jarních prázdnin.

Filmový festival Expediční kamera zavítá do Orlové 25. února

10. února 2012 16:00 | Orlová | Eva Bednářová

Expediční kamera se jmenuje zřejmě nejzajímavější festival o divoké přírodě a extrémních sportech a zážitcích, který putuje po městech České republiky. Již druhým rokem se tato přehlídka zastaví také v Domě kultury města Orlové.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více