Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Orlová uvažuje o prodeji tepelného hospodářství

24. ledna 2012 18:15 | Orlová | Eva Bednářová

Prodej tepelného hospodářství společnosti Služby města Orlové je záležitost, která byla ve městě otevřená již před několika lety. My vám nyní přinášíme informace o tom, jaký je zde aktuální stav a jak se celá situace vyvíjí.

Wszystko pod jednym dachem - Vše pod jednou střechou

24. ledna 2012 15:44 | Stonava | Eva Bednářová

W drużynie polskiej szkoły w Stonawie-Hołkowicach dzieci się nie tylko bawią i odrabiają lekcje, ale też wychodząc piętro wyżej, mogą uczyć się gry na różnych instrumentach muzycznych.- Děti polské školy ve Stonavě mají skvělou družinu, navíc jejich rodiče je nemusí vodit do hudební školy, protože má svou pobočku v polské škole.

Karnawał z babcią, dziadkiem i klaunem - Stonavský dětský karneval

24. ledna 2012 12:43 | Stonava | Eva Bednářová

Na stonawskim baliku babcie i dziadkowie otrzymali prezenty z okazji swojego święta, natomiast dzieci obdarowała trójka klanów z Dzięgielowa.- Na dětském plese ve Stonavě oslavili svůj svátek babičky a dědečkové, děti přijeli pobavit klauni z polského Dzięgielowa.

Beseda 23. 1. 2012 - Zdeněk Osmanczyk, primátor města Havířova

23. ledna 2012 11:15 | Havířov | Eva Bednářová

Dnes jsem si do studia pozvala primátora města Zdeňka Osmanczyka, se kterým se ohlédneme za minulým rokem. Probereme také, co obyvatele Havířova čeká v roce letošním.

Aktuálně z Orlové 20. 1. 2012

20. ledna 2012 19:30 | Orlová | Eva Bednářová

1. 25. ledna končí uzávěrka přihlášek do soutěže Dívka roku 2012.
2. 31. ledna se v městské knihovně koná od 16.00 přednáška na téma "Obraz III. věku v české společnosti"

Budoucí orlovští prvňáčci jsou šikulky

20. ledna 2012 19:10 | Orlová | Eva Bednářová

Desítky dětí z Orlové i okolních obcí navštívily koncem týdne spolu se svými rodiči zdejší školy, aby tu prožily jeden z prvních slavnostních okamžiků jejich dětství. Přišly k zápisům do 1. tříd základních škol.

Několik zajímavých statistik z Orlové

20. ledna 2012 19:00 | Orlová | Eva Bednářová

V následující reportáži se ještě krátce ohlédneme za rokem loňským. Zjišťovali jsme pro vás několik zajímavých statistických údajů a dozvíte se tak například, kolik lidí loni ve městě uzavřelo sňatek, nebo jaká jména dávali rodiče svým dětem.

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake na návštěvě v Orlové

20. ledna 2012 18:45 | Orlová | Eva Bednářová

Současná místopředsedkyně vlády Karolína Peake přijela navštívit Orlovou. V doprovodu své stranické kolegyně, poslankyně Jany Drastichové, a také starosty Orlové Jiřího Michalíka a místostarosty Miroslava Koláčka, besedovala tato dáma s orlovským Dětským parlamentem i místními seniory.

Uzávěra Svinovských mostů nepřinesla vážnější komplikace

20. ledna 2012 14:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

První dny po uzavření Svinovských mostů v pátek 13. ledna ukázaly, že objízdné trasy a nově nastavený systém městské hromadné dopravy fungují. I když se lidem, kteří jezdí svými auty samozřejmě prodloužil dojezdový čas do práce, dopravní kolaps se nekonal a zpoždění dosahuje nejvýše kolem 20 minut.  

Peníze na revitalizaci Ostravice jsou už k dispozici

18. ledna 2012 17:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

V úterý 17. ledna ministerstvo financí potvrdilo schválení 380 milionů korun na první fázi revitalizace Ostravice, která zahrnuje odtěžení znečištěných usazenin ze dna řeky a odvedení odpadních vod z průmyslové zóny Paskov, která je sice nezávadná, ale barví řeku.  

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více