Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Krasobruslařský klub Orlová zažívá skvělou sezónu

17. ledna 2012 18:40 | Orlová | Eva Bednářová

Další úspěšnou sezonu zažívá Krasobruslařský klub Orlová. Ten staví především na mravenčí práci s mládeží. A výsledky na sebe nenechávají čekat.

V Orlové běží zimní údržba na plné obrátky

17. ledna 2012 18:20 | Orlová | Eva Bednářová

Ve městě se naplno rozběhla zimní údržba a úklid komunikací. Odpovědní pracovníci nyní drží dvaceti čtyř hodinové služby a všichni dělají maximum pro to, aby místní komunikace byly bezpečné a sjízdné.

Aktuálně z Orlové 17. 1. 2012

17. ledna 2012 17:40 | Orlová | Eva Bednářová

1. Reprezentační ples města Orlové se koná 10. 2. 2012 od 19.00 v DK Orlová
2. Výstava Nejkrásnější česká a slovenská dětská kniha v orlovské městské knihovně končí 21. ledna
3. Od 26. června letošního roku skončí zápis dětí v cestovních dokladech rodičů

Zápisy do 1. tříd se v Orlové uskuteční tento čtvrtek a pátek

17. ledna 2012 17:20 | Orlová | Eva Bednářová

Orlovští předškoláci, jejich rodiče i další příbuzní zažijí další slavnostní okamžiky, kterými jsou zápisy do prvních tříd základních škol. Zápisy se konají již tento týden, a to ve čtvrtek a v pátek.

Beseda 17. 1. 2012 - Dáša Halotová, numeroložka

17. ledna 2012 7:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Dnešní beseda bude na téma numerologie a hovořit o něm budeme s Dášou Halotovou z numerologické poradny Hadanka.

Technické služby zaskočila sobotní ledovka. Auta nevyjela

16. ledna 2012 18:29 | Havířov | Eva Bednářová

Technické služby Havířov musely na radnici vysvětlovat, proč byly komunikace v sobotu ráno nesjízdné. Noční dispečer špatně vyhodnotil situaci a nevyslal v noci auta solit. Díky ledovce nemohly jezdit především autobusy.

Nadace OKD v letošním roce rozdá na nejrůznější projekty 60 milionů korun

13. ledna 2012 17:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Nadace OKD, která v naší zemi patří ke druhé nejštědřejší po Nadaci ČEZ, plánuje v letošním roce podpořit asi 350 projektů ze všech možných oblastí. Žádosti mohou neziskové organizace, občanská sdružení, obce apod. posílat od 13. ledna.  

Beseda 13. 1. 2012 Dáša Halotová, numeroložka

13. ledna 2012 10:30 | Orlová | Eva Bednářová

Dnešní beseda bude na téma numerologie a hovořit o něm budeme s Dášou Halotovou z numerologické poradny Hadanka.

Lukoil nabízí na čerpací stanici v Ostravě zemní plyn

12. ledna 2012 15:48 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Řidiči, kteří jako palivo do svých vozů využívají zemní plyn mají díky spolupráci společností Vemex, Lukoil a Gascontrol možnost využívat další čerpací stanici na stlačený zemní plyn. Ta je ale jako první v Ostravě, která je umístěna na benzínové čerpací stanici s možností využití veškerých služeb, které Lukoil nabízí. Slavnostní otevření plnícího zařízení v Ostravě - Muglinově na Bohumínské ulici si nenechali ujít ani vrcholoví manažeři těchto firem.  

Město chce přesně zjistit zdroje znečištění na Ostravsku

12. ledna 2012 15:04 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ostravští radní pověřili zdravotní ústav vypracováním studie na analýzu závislosti meteorologických veličin a kvality ovzduší na území města. Studie má posoudit vliv tří základních zdrojů znečištění tedy průmyslu, aut a lokálních topenišť, ale také vlivů z Polska v závislosti na směru větru.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více