Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

V Orlové se konal hokejový turnaj pro žáky 4. tříd

27. prosince 2011 17:30 | Orlová | Eva Bednářová

Hokejový turnaj pro žáky 4. tříd uspořádal den před Vánoci klub HC Orlová. Na turnaj přijely i týmy z několika dalších měst a zápasy tak prověřily současnou formu orlovských hokejových talentů.

Dům dětí a mládeže Orlová uvedl pohádku S čerty nejsou žerty

27. prosince 2011 16:30 | Orlová | Eva Bednářová

Pohádky již patří mezi pevné tradice vánočního času. Klasickou českou pohádku S čerty nejsou žerty hrál v čase předvánočním divadelní kroužek Domu dětí a mládeže ve spolupráci s dalšími tamními odděleními. Pojďte se s námi podívat, jak se pohádka povedla.

Zástupci vedení města Orlová připravili vánoční posezení pro lidi bez domova

27. prosince 2011 15:30 | Orlová | Eva Bednářová

Čas vánoční byl také ve znamení pomoci těm, jejichž osud nepatří v současné době k těm příznivým. Zástupci vedení města Orlové se tak na Štědrý den sešli s místními lidmi bez domova, na které čekala také vánoční nálada a občerstvení.

Na Vánoce všichni spolu 2011

27. prosince 2011 10:37 | Karviná | Eva Bednářová

Stává se již tradicí, že se každý rok o Štědrém večeru setkávájí karvinští na náměstí, aby si popovídali o Vánocích a zazpívali si koledy. Nejinak tomu bylo 24. prosince 2011.

Odwiedziny w domu Anieli Kupiec - Na návštěvě u Anieli Kupiec

27. prosince 2011 8:41 | Stonava | Eva Bednářová

Zapraszamy na filmik o znanej polskiej poetce i pisarce z Nydku.- Navštívili jsme známou polskou básnířku a spisovatelku z Nýdku pod Čantorií.

PF 2012 POLAR televize Ostrava

23. prosince 2011 20:52 | Ostrava-město | Eva Bednářová

POLAR televize Ostrava děkuje všem svým divákům za přízeň v roce 2011 a do nového roku 2012 přeje hodně štěstí, zdraví a osobní spokojenosti.

Aktuálně ze Stonavy 23. 12. 2011

23. prosince 2011 16:15 | Stonava | Eva Bednářová

1. Ceny ryb na Karvinsku jsou prý podobné jako loni. Za kilo kapra člověk zaplatí 84 korun, amur vyjde na 96 a tolstolobik na 48 korun.
2. I letos přivezli skauti do Česka vánoční plamínek Betlémského světla. Světýlko je zažehnuto v Betlémě, odkud se přesouvá do Vídně, a posléze je rakouskými skauty předáno dál. V rámci nedělní mše svaté předali skauti Betlémské světlo i stonavským věřícím v římskokatolickém kostele sv. Maří Magdalény.
3. Ve stonavském domě PZKO měli žáci stonavské pobočky ZUŠ Bedřicha Smetany v Karviné vánočního koncert. Účinkující hudebníci byli ze tříd Dagmar Tyrlíkové, Dalibora Řepiščáka a Bronislava Jeleně.

Děti zahrály stonavským seniorům k Vánocům

23. prosince 2011 15:11 | Stonava | Eva Bednářová

Ve Stonavě se o vánočních svátcích nezapomíná ani na obyvatele DPS. I pro ně si každoročně děti ze základní umělecké školy Bedřicha Smetany připraví vánoční koncert. A jinak to nebylo ani letos.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více