Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Sbor Keep Smiling z Orlové vystoupí na bohoslužbě v Husově domě

23. prosince 2011 10:27 | Orlová | Eva Bednářová

Vánoční bohoslužby patří k nejvíce navštěvovaným náboženským setkáním během celého roku. My vás dnes pozveme na bohoslužbu do Husova domu. Slavnostní chvíle zdejší Českobratrské církve evangelické zpestří také gospelové vystoupení sboru Keep Smiling.

Jak si co nejlépe připravit vánočního kapra

23. prosince 2011 9:23 | Orlová | Eva Bednářová

Salát a kapr. Takové je klasické vánoční menu v naprosté většině orlovských domácností. Každá hospodyňka má jistě svůj recept, jak tyto dobroty připravit co nejlépe. My si ale dovolíme přidat i pár rad z profesionální kuchyně.

Beseda 23. 12. 2011 - Petr Kůdela, mluvčí HZS MS kraje

23. prosince 2011 9:00 | Orlová | Eva Bednářová

Dnes je hostem ve studiu Petr Kůdela, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru MS kraje. Našim dnešním tématem budou vánoční svátky a s nimi spojené každoroční požáry.

Ostrava bude moci využít peníze, které ušetřila při budování Mošnova

22. prosince 2011 17:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Dobrá zpráva přišla z poslanecké sněmovny, kde na návrh senátu rozhodli poslanci o tom, že peníze získané z privatizace, mohou být použity na jiný účel, než byly původně určeny. V případě Ostravy to znamená, že 450 milionů, které byly ušetřeny při budování průmyslové zóny v Mošnově může přemístit do rozšíření Vědeckotechnologického parku v Porubě.  

Omezení provozu na Svinovských mostech se blíží

22. prosince 2011 14:23 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Svinovské mosty čeká největší omezení provozu od doby jejich vybudování před 30 lety. Pokud to počasí umožní v pátek 13. ledna bude pro osobní dopravu zcela uzavřen směr z Poruby do centra města. V pondělí 15. pak začne fungovat systém, kdy tramvaje budou v oblasti zastávek převedeny na jednu kolej a autobusům bude vyhrazen jeden pruh v protisměru. Osobní auta čekají připravené objížďky.  

Předvánoční koncert orlovské ZŠ Karla Dvořáčka

20. prosince 2011 17:30 | Orlová | Eva Bednářová

K předvánočním tradicím patří v Orlové také každoroční koncert Sborového a instrumentálního studia Základní školy Karla Dvořáčka. Dům kultury tak uvítal i letos plný sál rodičů, prarodičů i dalších příbuzných a známých malých umělců z této školy a vychutnal si opět povedené vystoupení.

Ve Futře probíhal Týden lidských práv

20. prosince 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Týden lidských práv se jmenovala akce, která probíhala v klubu Futra. Zájemce čekaly každý den představení, filmy i koncerty věnované tématice lidských práv a dalším příbuzným tématům.

Koncert Świateczny w Trzyńcu - Vánoční koncert v Třinci

20. prosince 2011 16:40 | Stonava | Eva Bednářová

W trzynieckim Domu Kultury Trisia grali, śpiewali i tańczyli uczestnicy 13. Koncertu Światecznego PZKO. - Sedm folklorních souborů PZKO se zúčastnilo 13. Vánočního koncertu v třinecké Trisii.  

Orlovská policie žádá o pomoc při pátrání

20. prosince 2011 15:49 | Orlová | Eva Bednářová

Policie žádá o pomoc při pátrání po neznámé ženě. Tu zachytila bezpečnostní kamera při bankomatu v Orlové-Lutyni na ulici Osvobození, kde neoprávněně vybírala peníze z ukradené bankovní karty. Podezřelá žena je ve věku okolo 20 - 35 let, pravděpodobně romské národnosti, tmavých vlasů a nezjištěné postavy. V případě, že tuto ženu poznáte, volejte policejní linku 158 nebo praporčíka Hobzu na telefonu 974 734 781.

Beseda 20. 12. 2011 - Šárka Kalousková, mluvčí ZOO Ostrava

20. prosince 2011 14:05 | Orlová | Eva Bednářová

Dnešním hostem ve studiu je Šárka Kalousková, tisková mluvčí ostravské zoologické zahrady. Povídat si budeme o novinkách ze zoo.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více