Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Začíná rekonstrukce svinovských mostů – od pátku musejí řidiči použít objízdné trasy

11. ledna 2012 16:27 | Ostrava-město | Eva Bednářová

V pátek 13. ledna začne rekonstrukce Svinovských mostů. První etapa se bude týkat směru Poruba - centrum Ostravy. Samozřejmě tím ale bude ovlivněn i protisměrný provoz. V rekonstruované oblasti zastávek totiž bude provoz převeden do protisměru. MHD bude využívat jeden jízdní pruh a auta z Ostravy do Poruby zbývající dva. Pro osobní i nákladní dopravu bude ale směr Poruba - centrum uzavřen úplně a řidiči budou muset využít objízdné trasy.

"Lalka", bez kwestowania - Divadelní představení, bez sbírky

10. ledna 2012 16:43 | Stonava | Eva Bednářová

Podczas premiery w Scenie Polskiej TC miała odbyć się kwesta na rzecz Wielkiej Orkiestry Swiątecznej Pomocy, lecz się nie odbyła - V Polské scéně se konala premiera divadelní hry podle Boleslava Prusa Loutka, ale sbírka pro Velkou orchestru Jerzeho Owsiaka se nekonala.

Diskuze ze studia - premiéra 9. 1. 2012

10. ledna 2012 13:17 | Nový Jičín | Eva Bednářová

V lednové živé Diskuzi ze studia komentovali témata: rozpočet města 2012, Nemocnice Nový Jičín, sociální sféra a nová podoba novojičínského zpravodaje hosté: 1. místostarosta Jaroslav Dvořák, uvolněný radní Milan Grestenberger, zastupitel Ivan Týle a zastupitel Daniel Chrustawczuk.

Krystyna Pękała była druga - Krystyna Pekała obsadila II. místo

3. ledna 2012 15:00 | Stonava | Eva Bednářová

W 20. edycji Konkursu Recytacji Kresy 2011 w Białymstoku nasza rodaczka zajęła drugie miejsce. - V 20. ročníku mezinárodní recitační soutěže Adama Mickiewicze v Białemstoku Krystyna Pękała obsadila 2. místo.

Wigilijka w Stonawie - Vánoční setkání PZKO Stonava

3. ledna 2012 14:30 | Stonava | Eva Bednářová

Program wigilijkowy uświetniły swoim programem dzieci szkoły i przedszkola oraz stonawscy absolwenci z Podstawowej Szkoły Artystycznej w Karwinie - Vánoční program se nesl v duchu koled a jiných populárních skladeb v provedení stonavských žáků a absolventů ZUŠ v Karviné.

Co přejí obyvatelé Orlové sobě i nám všem do roku 2012

30. prosince 2011 10:25 | Orlová | Eva Bednářová

Nový rok 2012 jistě přinese opět spousty událostí a příběhů, které budete moci shlédnout také v Orlovském expresu. Závěrečná reportáž s číslem 2011 ale patří vám, našim divákům. Některé z vás jsme totiž požádali o krátké anketní přání svému okolí do Nového roku.

Ušetřete vašeho pejska silvestrovského stresu, přijďte se podívat od útulku

29. prosince 2011 17:21 | Orlová | Eva Bednářová

Poslední dny roku se příliš neliší od těch ostatních v orlovském psím útulku. Stále zde pobývá spousty psíků, kteří trpělivě čekají na svůj nový domov. My vám dnes několik z nich představíme a přidáme i pár rad, jak vaše domácí psíky ušetřit stresu ze silvestrovských hlučných oslav.

Orlovský školák získal letošní Cenu Michala Velíška

29. prosince 2011 12:00 | Orlová | Eva Bednářová

Když někdo zachrání lidský život, jedná se vždy o obdivuhodný čin. Orlovský školák Martin Spiridonov letos zachránil několik členů své rodiny z hořícího domu. Chlapcův skutek nezůstal bez povšimnutí a Martin tak letos mimo jiné získal i prestižní Cenu Michala Velíška.

Aktuálně z Orlové 27. 12. 2011

27. prosince 2011 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

1. Od 1. ledna 2012 začíná platit sociální reforma
2. Taneční kurzy pro dospělé a pokročilé od 5. 1. 2012 v DK Orlová
3. Výstava Nejkrásnější české a slovenské dětské knihy od 4. 1. 2011 v orlovské knihovně
4. V klubu Futra se koná 7. 1. 2012 první koncert nové sezóny
5. DDM Orlová vyhlašuje další ročník soutěže Dívka roku

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více