Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Primátorkou Karviné se na jeden den stala Ema Trávníčková

8. prosince 2011 15:24 | Karviná | Eva Bednářová

Třináctiletá Ema Trávníčková, žákyně polské základní školy, se na jeden den stala primátorkou. Proč se tak stalo a jak se jí ve funkci líbilo, to se už dozvíte v následujícím příspěvku.

Studenti ostravského gymnázia pořádají Haldafest

8. prosince 2011 8:20 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Filmové festivaly všeho druhu jsou dnes něčím zcela běžným. My vám ale ukážeme jeden výjimečný, který pořádají studenti Soukromého šestiletého gymnázia v Ostravě. Jmenuje se Halda fest a letos už byl po desáté.

Ostrava má rozpočet na rok 2012. Bude nejnižší za poslední roky!

7. prosince 2011 17:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Vyrovnaný, ale nejnižší za posledních minimálně pět let. Takový bude ostravský rozpočet pro rok 2012. Rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním jednání. I přes krácení město počítá s významnými investicemi do sportu, nebo do dopravy.

Zaolziańskie Oskary - Těšínské Oskary

7. prosince 2011 16:30 | Stonava | Eva Bednářová

Swoich faworytów w plebiscycie Kongresu Polaków w RC wybierali po raz pierwszy zarówno mieszkańcy Zaolzia, jak i fachowe jury. - Letos o vítězích soutěže Kongresu Poláků v ČR rozhodovala nejen veřejnost, ale také zvláštní komise.

Stonavská Barborka 2011: smích i dojetí

7. prosince 2011 13:28 | Stonava | Eva Bednářová

Od 30. listopadu do 2. prosince probíhal na několika místech stonavy 5. ročník soutěže Stonavská Barborka. Jedná se o mezinárodní soutěž komorních pěveckých ansámblů, jedinou svého druhu na světě.

Aktuálně ze Stonavy 7. 12. 2011

7. prosince 2011 12:43 | Stonava | Eva Bednářová

1. K 11. prosinci vydá koordinátor ODIS nové jízdní řády hromadné dopravy v Moravskoslezském kraji, a to pro každý region zvlášť.
2. V uplynulých dnech měli lidé na Karvinsku velmi dobré ovzduší. Koncem minulého týdne byla v MS kraji koncentrace prachu v ovzduší nejnižší od listopadové smogové situace.
3. A závěrem tady mám pozvánku na 10. prosince, kdy bude Hornická slavnost Barborka 2011. Začátek připadne na 14 hodinu ve velkém sále domu PZKO ve Stonavě.

Netradiční mikulášský volejbalový turnaj na orlovském gymnáziu

6. prosince 2011 18:45 | Orlová | Eva Bednářová

Netradičního Mikuláše slaví už několik let na gymnáziu a střední odborné škole. Studenti i profesoři se zde setkají ve volejbalovém turnaji, na kterém nechybí spousty zábavy i recese.

Vedení Stonavy přálo jubilantům narozeným v roce 1936

6. prosince 2011 18:30 | Stonava | Eva Bednářová

Chodící encyklopedie. Tak nazval místostarosta Stonavy 75leté oslavence, kterým vedení obce popřálo všechno nejlepší do života v obřadní síni radnice.

Kurz trénování paměti v Orlové se setkal s velkým ohlasem

6. prosince 2011 18:00 | Orlová | Eva Bednářová

Několik týdnů probíhal v knihovně Kurz trénování paměti pro veřejnost, který zaujal především orlovské dámy. Kurz právě skončil a my jsme na místě zjišťovali, co vše svým účastnicím přinesl a co nového si z něj odnesly.

Tradiční vánoční výstava v Orlové je v plném proudu

6. prosince 2011 17:43 | Orlová | Eva Bednářová

V pondělí začala v Orlové tradiční vánoční výstava. Ta vyvrcholí v sobotu 10. 12., kdy se v prostorách domu kultury a jeho okolí bude konat vánoční jarmark.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více