Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Přednáška o prevenci kriminality pro orlovské seniory

29. listopadu 2011 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

Senioři se v posledních letech stávají v celém Česku stále častěji oběťmi krádeží, loupeží, podvodů a dalších trestných činů. Policie s tímto jevem bojuje také formou preventivních setkání a přednášek.

Informace o elektronických občanských průkazech

29. listopadu 2011 17:30 | Orlová | Eva Bednářová

Od 1. ledna příštího roku se začnou vydávat takzvané elektronické občanské průkazy. To s sebou nese několik změn a novinek, o kterých byste měli vědět.

Karvinští házenkáři bojovali s SG Flensburgem naplno

29. listopadu 2011 17:15 | Karviná | Eva Bednářová

Karviná v sobotu večer čelila slavnému německému klubu SG Flensburg. Utkání 3. kola PVP si nenechal ujít žádný místní fanoušek házené. Ještě před samotným začátkem utkání došlo na slavnostní předání šeku na 12 tisíc korun pro Svatou Barboru, který převzal zástupce Nadace OKD Vladislav Sobol.

Aktuálně ze Stonavy 29. 11. 2011

29. listopadu 2011 16:36 | Stonava | Eva Bednářová

1. Už ve středu 30. listopadu startuje další ročník Stonavské Barborky. Konkrétní program najdete na internetových stránkách www.stonavskabarborka.cz.
2. Životní prostředí na Karvinsku by se mohlo v příštím roce zase o něco zlepšit. Přispět by k tomu mohl návrh ministerstva životního prostředí, podle kterého by kontroly domácích topenišť měly v budoucnu navrhovat radnice.
3. V MS kraji přibylo lidí nemocných akutní respirační infekcí. Mezitýdenní nárůst byl o dvacet procent. V minulém týdnu hlásila hygiena 1217 případů na 100 000 obyvatel.

Vedení Stonavy jednalo o rozpočtu 2012

29. listopadu 2011 16:00 | Stonava | Eva Bednářová

V sále domu PZKO ve Stonavě zasedalo po 8. - a zároveň naposledy v letošním roce - vedení obce. Na programu nechyběl ani návrh rozpočtu pro rok 2012.

Stonavské zastupitelstvo projednávalo územní plán

29. listopadu 2011 15:28 | Stonava | Eva Bednářová

Na osmém zasedání zastupitelé projednávali i změny ve druhém územním plánu Stonavy. Původní strategický plán rozvoje obce je z roku 98 a podle starosty Stonavy vývoj vesnice pouze brzdí.

Jak si vybrat bezpečné elektrospotřebiče

29. listopadu 2011 15:14 | Orlová | Eva Bednářová

Dagmar Benešová, vrchní inspektorka HZS Nový Jičín, nám radí, na co si máme dávat pozor při koupi elektrospotřebičů.

Matěj Siwiec z Karviné opět zazářil

29. listopadu 2011 14:30 | Karviná | Eva Bednářová

Matěj Siwiec, nadějný stolní tenista zvítězil 20. listopadu na největším turnaji v ČR ve Valticích v kategorii nejmladšího žactva a stal se nejlepším hráčem ve své kategorii v tomto roce. Úspěšně tak reprezentuje nejen svůj oddíl, ale město Karviná. V sobotu 3.prosince nastoupí Matěj v Havířově v žebříčkovém turnaji nejlepších mladších žáků, tedy o kategorii výše. Trenér věří, že i tady se zdárně prosadí.

Nejspíše první z celé republiky slaví Mikuláše ve Stonavě

29. listopadu 2011 14:10 | Stonava | Eva Bednářová

Že se Mikuláš slaví pátého prosince? Ve většině měst a obcí tomu tak skutečně je. Ve Stonavě ale mají Mikulášskou zábavu už v listopadu. Datum nedatum. Čerta, anděla i Mikuláše měli ve velmi dobré formě a zábavu v plném proudu.

Vánoční jarmark se blíží, v Karviné bude trvat celé tři týdny

29. listopadu 2011 13:51 | Karviná | Eva Bednářová

Vánoční strom - symbol nejkrásnějších svátků v roce - dorazil na Masarykovo náměstí první adventní neděli z Třince. Smrk pichlavý je 10 metrů vysoký a stojí na tradičním místě před sochou Masaryka a zámkem.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více