Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Střední zdravotnická škola v Karviné oslavila 60 let muzikálem

29. listopadu 2011 13:16 | Karviná | Eva Bednářová

Střední zdravotnická škola letos oslavila 60.let od svého vzniku. U této příležitosti si studenti školy připravili muzikálové představení a vy se teď do sálu kulturního domu můžete podívat prostřednictvím naší kamery.

Jan Kiczmer kombatantem - Jan Kiczmer se stál válečným veteránem

28. listopadu 2011 16:25 | Stonava | Eva Bednářová

W Konsulacie Generalnym RP w Ostrawie Jan Kiczmer usłyszał decyzję o przyznaniu mu praw kombatanckim. - Janu Kiczmerovi, bývalému vojákovi polské zahraniční armády, byl přiznán statut valečného veterána.

Nagroda Ondraszka dla wójta Stonawy - Cena Ondráška pro stanovského starostu

28. listopadu 2011 15:16 | Stonava | Eva Bednářová

Osobistościom z obydwu brzegów Olzy wręczono w Domu Narodowym w Cieszynie "Nagrodę Ondraszka" i obdarowano je góralskim brunclikiem i laską marszałkowską z wizerunkiem zbójnika. - V Národním domě v Těšíně byly už počtvrté rozdány "Ceny Ondráška" osobnostem z polské i české části Těšínska.

Město Ostrava dá na ozdravné pobyty dětí 5 milionů korun

26. listopadu 2011 10:01 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Vedení ostravské radnice chystá pro zastupitelstvo návrh, aby pro příští rok opět přispělo město do fondu na ozdravné pobyty dětí 5 miliony korun. Další peníze by pak měli poslat velcí znečišťovatelé ovzduší v Ostravě.

Beseda 25. 11. 2011 - Václav Ožana, zástupce ředitele MP Karviná

25. listopadu 2011 18:30 | Karviná | Eva Bednářová

V dnešní besedě si společně se zástupcem ředitele MP Karviná Václavem Ožanou připomeneme 20. výročí vzniku karvinské městské policie.  

Primátor Karviné vítá návrh na postihování domkařů, kteří doma topí odpadem

25. listopadu 2011 17:30 | Karviná | Eva Bednářová

Za zhoršený stav ovzduší může několik faktorů, například průmysl, doprava, ale i lokální topeniště. A právě topení domkařů bylo jedním z hlavních témat, které v Karviné společně projednávali zástupci ministerstev životního prostředí a dopravy s představiteli kraje a lídrů Ostravy a Karviné.

Aktuálně z Orlové 25. 11. 2011

25. listopadu 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

1. Vánoce od srdce, 29. 11. 2011 od 9.00 do 17.00, Knihovna města Orlová
2. DDM Orlová nabízí výuku jazyků v nové multifunkční učebně
3. Vánoční koncert, 3. 12. 2011 od 18.00, DK Orlová

Pozvánky do karvinského Juventusu 25. 11. 2011

25. listopadu 2011 16:37 | Karviná | Eva Bednářová

1. 3. prosince můžete přijít na tradiční Mikulášskou šarádu. Na návštěvníky čeká bohatý program, který zpestří taneční vystoupení kroužků. Prostřednictvím Mikuláše mohou rodiče předat svým dětem i dárkové balíčky. Akce se uskuteční od 15 do 17 hodin.
2. O den později, 4. prosince se v sále Juventusu uskuteční nepostupová soutěž v aerobicu dětí a mládeže od 4 do 17 let. Děti budou rozděleny do 4 kategorií. Začátek soutěže je naplánován na 13. hodinu.

Fotbalisté FK Slavia Orlová se připravují na jarní část soutěže

25. listopadu 2011 16:00 | Orlová | Eva Bednářová

Mimořádně úspěšnou podzimní část divizní soutěže mají za sebou fotbalisté FK Slavia Orlová. Klub ale rozhodně nespí na vavřínech a už nyní se pilně připravuje nejen na jarní část soutěže.

Školní vysílání 25. 11. 2011 - Drakiáda

25. listopadu 2011 15:55 | Karviná | Eva Bednářová

V neděli 16. 10. 2011 se na školním hřišti ZŠ Borovského konala tradiční drakiáda. Reportáž připravili členové mediálního kroužku ZŠ Borovského.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více