Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Aktuálně z karvinského sportu 22.11. 2011

22. listopadu 2011 16:30 | Karviná | Eva Bednářová

1. Od středy 23.listopadu budou v prodeji vstupenky na PVP v házené s Flensburgem. Zápas se koná tuto sobotu 26. listopadu v 8 hodin večer.
2. Druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná zakončili sobotním vítězstvím nad pražskými Bohemians v poměru 2:0 nejlepší podzim ve své druholigové historii.

Aktuálně ze Stonavy 22. 11. 2011

22. listopadu 2011 16:01 | Stonava | Eva Bednářová

1. 5. ročník Mezinárodní soutěže pěveckých ensemblů "Stonavská Barborka už doslova klepe na dveře. Soutěž začíná 30. listopadu, končí druhého prosince.
2. Začátkem týdne skončila druhá inverzní vlna letošní sezóny. Podle meteorologů nejsou ale ani teď rozptylové podmínky nejlepší. Příznivé nejsou ani vyhlídky na nejbližší dny.
3. V příštím roce se nejspíš podle odborníků dočkáme dalšího zdražování. Důvodem je navýšení snížené sazby daně z přidané hodnoty z deseti na čtrnáct procent a oslabující koruna.

Paweł Wakuła wśród dzieci - Paweł Wakuła mezi dětmi

22. listopadu 2011 15:45 | Stonava | Eva Bednářová

Znany polski pisarz i ilustrator prowadził warsztaty, w których uczestniczyli uczniowie z Olbrachcic i Stonawy. - Známý polský spisovatel a ilustrátor dětských knih se setkal s žáky polských škol ze Stonavy a Albrechtic.

Karvinské domácnosti dostávají na odpad speciální tašky

22. listopadu 2011 15:20 | Karviná | Eva Bednářová

V Karviné se meziročně zvýšila separace odpadu. Stalo se to díky osvětě magistrátu a také větším počtem barevných kontejnerů umístěných na území města. Radnice v těchto dnech také rozdává lidem i speciální tašky na odpad a odstartovala soutěž pro občany, kteří do nich třídí.

Lidé ze stonavské DPS nahlédli do Kanady

22. listopadu 2011 15:05 | Stonava | Eva Bednářová

Začneme však v Domě s pečovatelskou službou, kde proběhla další zajímavá beseda. Jmenovala se Kanada mýma očima.

Stonava má další oslavence zlaté svatby

22. listopadu 2011 14:50 | Stonava | Eva Bednářová

Helga a Eduard Balcarovi. To je stonavský pár, který nedávno oslavil zlatou stavbu. Dvojici přišel pogratulovat i starosta obce.

Wystawa Polskiej Książki - Výstava polské knihy

22. listopadu 2011 13:30 | Stonava | Eva Bednářová

Serię wystaw połączonych z kiermaszem książki rozpoczęła uroczystość w Karwinie-Frysztacie; fragmenty opowiadania obecnej tam pisarki czytał Przemek Orszulik ze Stonawy. - První letošní výstava polské knihy spojená s prodejem se konala v Karviné; ukázky z knihy přítomné spisovatelky četl Przemek Orszulik ze Stonavy.  

Duchovní promluva na listopad - Vladislav Volný

21. listopadu 2011 10:06 | Stonava | Eva Bednářová

Listopadovou duchovní promluvu si pro vás připravil Vladislav Volný, pastor SCEAV ve Stonavě, emeritní biskup.

Vánoční výzdoba ostravské radnice se brzy rozsvítí

19. listopadu 2011 10:07 | Ostrava-město | Eva Bednářová

24. listopadu. V tento den se rozzáří radnice vánoční výzdobou, která tady zůstane až do šestého ledna.

V Orlové jsou k vidění dvě fotografické výstavy

18. listopadu 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Hned dvě fotografické výstavy mohou v těchto dnech shlédnout zájemci o toto umění. V domě kultury představují průřez své tvorby členové Fotoklubu Orlová. Výstavní síň základní školy Ke Studánce zase představuje práce členů fotografické skupiny K4.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více