Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Beseda 18. 11. 2011 - Bohdan Tomica, obchodní ředitel Institutu certifikace služeb v ČR.

18. listopadu 2011 16:55 | Orlová | Eva Bednářová

S novým projektem Osvědčený dodavatel vás v dnešní besedě seznámí Bohdan Tomica, obchodní ředitel Institutu certifikace služeb v ČR.

Zdravotní stav populace na Karvinsku není nejlepší

18. listopadu 2011 16:30 | Orlová | Eva Bednářová

Zdravotní stav populace na Karvinsku patří v mnoha ohledech mezi nejméně dobré v celé republice. Svou měrou se na tomto stavu podepisuje i současná smogová situace.

Půlnoční premiéra Twilight ságy v Karviné

18. listopadu 2011 16:15 | Karviná | Eva Bednářová

Po úspěchu noční premiéry posledního dílu Harryho Pottera, kterou o prázdninách v letním kině navštívilo přes tisíc diváků, připravilo noční projekci pro karvinské diváky Kino Centrum a to při příležitosti premiéry nejnovějšího dílu Twilight ságy: Rozbřesk - část 1. Vstupenky byly ihned vyprodané a sál byl o půlnoci zaplněný do posledního místa. Většinou si na půlnoční představení počkali mladí lidé od 15 do 25 let. Na diváky čekalo čekalo malé upírské občerstvení a slosování vstupenek o knížky a plakáty. Tento film můžete vidět do středy 23. listopadu. Vysílá se v 17:45 a od pondělí 21. listopadu se bude promítat také v osm hodin večer. Další půlnoční premiéry se už letos nechystají. Podle nabídky filmů se budou organizovat nejdříve na jaře příštího roku.

Cenu Nadace OKD získal karvinský multižánrový festival Dokořán

18. listopadu 2011 15:50 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinská iniciativa Dokořán získala cenu Nadace OKD za multižánrový festival Dokořán.  

Karvinské legendy přilákaly na společný koncert mnoho fanoušků

18. listopadu 2011 15:34 | Karviná | Eva Bednářová

Rockoví fanoušci z Karviné a okolí si nenechali ujít pátý ročník společného koncertu Karvinských legend. Vzácným hostem byl Miloš Dodo Doležal.

Školní vysílání 18. 11. 2011 - Hrajeme si s jazyky

18. listopadu 2011 14:57 | Karviná | Eva Bednářová

Na ZŠ Majakovského se konal třetí ročník soutěže „Hrajeme si s jazyky". Děti druhých až pátých tříd si mohly hravou a zábavnou formou vyzkoušet znalosti z anglického a německého jazyka. Více se dozvíte v naší reportáži. Reportáž připravili: Veronika Pazdziorová, David Smetana, Ing. Monika Suchánková

Školní vysílání 18.11. 2011: Farmář „majáčku“ 2011

18. listopadu 2011 14:52 | Karviná | Eva Bednářová

Děti ze ZŠ Majakovského navštívily virtuální svět a prostřednictvím počítačové hry soutěžily o nejlepšího farmáře roku. U této příležitosti se konaly v soutěžních místnostech farmářské hody. Jak celá soutěž probíhala, o tom se dozvíte v naší reportáži. Reportáž připravili: Veronika Pazdziorová, David Smetana, Ing. Monika Suchánková

SŠTaS uspořádala gastronomickou soutěž pro žáky 9.tříd

18. listopadu 2011 14:30 | Karviná | Eva Bednářová

Střední škola techniky a služeb uspořádala pro žáky devátých ročníků soutěž nazvanou Gastroden aneb řemeslo má zlaté dno. V čem celá soutěž spočívala, se podívejte v následujícím příspěvku.

Aktuálně z Karviné 18. 11. 2011

18. listopadu 2011 14:15 | Karviná | Eva Bednářová

1. Karviná si připomněla 17.listopad
2. Nezaměstnanost v řijnu 2011
3. Meziokresní přebor žactva a dorostu v plavání
4. Jan Kurník úspěšně zahájil svou krasobruslařskou sezónu

Beseda 17. 11. 2011 - Petr Kovařík, ředitel NsP Karviná-Ráj

17. listopadu 2011 10:24 | Karviná | Eva Bednářová

S ředitelem nemocnice Karviná-Ráj Petrem Kovaříkem hovoříme o hospodaření nemocnice.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více