Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Festival slezsko-těšínské kultury v Marklowicích byl plný humoru

15. listopadu 2011 16:00 | Stonava | Eva Bednářová

Českopolská spolupráce základních škol má za sebou další krásnou společnou akci. Festival Slezskotěšínské kultury, který proběhl v Marklowicích.

Turnaj v bowlingu postižených civilizačními chorobami

15. listopadu 2011 15:24 | Stonava | Eva Bednářová

Celkem devět družstev z celého Karvinska se sjelo do Havířova na velký turnaj v bowlingu. Sportovní den uspořádal Svaz postižených civilizačními chorobami už potřetí. Na vítěze čekal putovní pohár.

Orlová je jedním ze 100 měst, kde roste památeční strom Anežky České

15. listopadu 2011 15:00 | Orlová | Eva Bednářová

Orlová se stala jedním ze sta míst v České republice, kde nyní roste pamětní strom k 800. výročí narození Anežky České. Jde o lípu srdčitou, kterou zdejší organizátoři celorepublikové akce zasadili na ulici Na Stuchlíkovci.

Město Orlová ocenilo nejlepší kluby a spolky

15. listopadu 2011 14:30 | Orlová | Eva Bednářová

Desítky jednotlivců z klubů a spolků i samotné organizace ocenilo město za jejich celoroční práci na velkém společenském večeru v domě kultury. Večer navazoval na nedávnou výstavu klubů a spolků a zároveň šlo o setkání lidí, kteří se těmito činnostmi úspěšně zabývají.

Aktuálně z Orlové 11. 11. 2011

11. listopadu 2011 18:30 | Orlová | Eva Bednářová

1. Výtvarná dílna na téma adventní věnce z papíru 15. 11. 2011, orlovská knihovna
2. Přednáška pro seniory 16. 11. od 14.00, orlovská knihovna

Slavnostní odhalení zrekonstruovaného pomníku obětem 2. světové války v Orlové

11. listopadu 2011 18:10 | Orlová | Eva Bednářová

Slavnostní odhalení zrekonstruovaného a z lokality Veverky přemístěného pomníku obětem 2. světové války proběhlo v pátek dopoledne na orlovském hřbitově. Po slavnostním odhalení následoval pietní akt u příležitosti Dne válečných veteránů.

Hostem filmového festivalu zimních sportů byl Richard Konkolski

11. listopadu 2011 17:47 | Orlová | Eva Bednářová

Filmový festival zimních sportů plný adrenalinu a záběrů extrémních situací přilákal několik desítek návštěvníků. Akce probíhala v domě kultury a významným hostem festivalu byl i světoznámý český mořeplavec a spisovatel Richard Konkolski.

Novou centrální knihovnu v Karviné navštívili první čtenáři

11. listopadu 2011 16:55 | Karviná | Eva Bednářová

Nově zrekonstruovaná centrální knihovna začala právě dnes nabízet své služby vše karvinským čtenářům.

Beseda 11. 11. 2011 - Irena Martinková, epidemiolog KHS Ostrava

11. listopadu 2011 16:49 | Orlová | Eva Bednářová

Meningokok je velmi závažné onemocnění, které především postihuje malé děti. Největším problémem je to, že v 10 % onemocnění dochází k úmrtí. Velmi důležité je onemocnění podchytit včas a ihned navštívit lékaře i při malém podezření. Informace a rady k tomuto onemocnění nám poskytne můj dnešní host MUDr. Irena Martinková.

Školní vysílání 11. 11. 2011 - Rej strašidel – projektový týden

11. listopadu 2011 16:06 | Karviná | Eva Bednářová

Budoucí školáci, ale i žáci prvního stupně naší ZŠ Školská si vyzkoušeli plnění strašidelných úkolů v rámci projektového týdne - Rej strašidel. Utkali se v různých soubojích a plnili zajímavé úkoly. Žáci si vyřezali a vydlabali dýně podle své fantazie a ty se pak staly po celý týden jejich kamarády. Projektový týden zakončili halloweenskou koledou s lampióny a strašidelnou stezkou. Tečkou večera bylo vystoupení ohnivého muže a ohňostroj. Díky velké pomoci rodičů žáků jsme si strašení letos moc užili a už se těšíme na další. Reportáž připravili: A. Pastuszková, S. Wizurová, P. Huťka a Gabriela Štvrtňová.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více