Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Ostravská univerzita otevřela novou budovu

11. listopadu 2011 15:52 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ostravská univerzita se může pochlubit zcela novou budovou Přírodovědecké fakulty a specializovaného centra pro studium dopadů na životní prostředí. K budově, samozřejmě patří i špičkové zázemí, včetně nejmodernější audiovizuální techniky.

Poslední podání a Poslední odpal

11. listopadu 2011 13:36 | Ostrava-město | Eva Bednářová

V pátek 4. listopadu se stala restaurace a hudební klub Garage v Ostravě - Martinově hostitelem významné akce pro podnikatele z Ostravy a okolí. Tedy pro ty podnikatele, kteří mají rádi sport. Setkání se totiž jmenovalo poslední podání a poslední odpal. Jak název napovídá, v hlavní roli byl tenis a golf. Dva sporty, u kterých se podnikatelé nejčastěji setkávají, když právě nepracují. I když právě u sportu se často domlouvají i nejrůznější obchody. Pro hosty byl připraven bohatý program. Hned u vchodu všechny uvítali kejklíři na chůdách.

Smogová situace v Karviné se zlepšila

11. listopadu 2011 11:19 | Karviná | Eva Bednářová

V posledních dnech trápí celé Ostravsko i Karvinsko zvýšené hodnoty polétavého prachu. Proto platí od 1. listopadu až do odvolání vyhlášená regulace průmyslových provozů, které jsou hlavním zdrojem prašnosti.    

Ostrava hostí konferenci o elektronických aukcích

9. listopadu 2011 15:47 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Primátor Petr Kajnar zahájil ve středu 9. listopadu další, už 7. ročník konference o elektronických aukcích e-biz forum. Město Ostrava je jedním z propagátorů a nejstarších uživatelů tohoto nástroje pro zadávání zakázek, a jak se ukázalo, je to jeden z nejúčinnějších způsobů šetření rozpočtu.

V pátek 11. 11. na Ostravsku končí anologové vysílání

9. listopadu 2011 13:10 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Vysílače velkého výkonu Ostrava Hošťálkovice a Frýdek-Místek - Lysá hora přestanou v pátek 11. listopadu šířit analogový signál. Znamená to, že na starších typech televizorů přestanou hrát soukromé televize Nova a Prima. Česká televize ukončila analogové vysílání už dříve 31. října.

Aktuálně z Orlové 8. 11. 2011

8. listopadu 2011 17:45 | Orlová | Eva Bednářová

1. Policisté objevili v Lutyni varnu pervitinu
2. V pondělí v noci srazil v Orlové řidič chodce, který šel středem vozovky.
3. V pátek 11. 11. v 11.00 se koná slavnostní akt u příležitosti rekonstrukce památníku obětem 2. světové války
4. V pátek 11. 11. v 18.00 v klubu Futra se koná slavnostní koncert kapely Hybakuša
5. V pátek 11. 11. v 18.00 pořádá DK Orlová Taneční večer

Orlovské Světýlkování aneb lampionový průvod jak se patří

8. listopadu 2011 17:15 | Orlová | Eva Bednářová

Zařízení Domu dětí a mládeže Spirála nabízí spousty aktivit po celý týden. Někdy je zde ale živo také o víkendech a to dokonce i v noci. Také tento víkend zde přespávaly děti z alternativního kroužku a také mnohé z těch, které se vydaly na sobotní průvod s lampiony.

U orlovského evangelického kostela byla odhalena pamětní deska bývalého hřbitova

8. listopadu 2011 17:00 | Orlová | Eva Bednářová

Nedělní bohoslužby v evangelickém kostele byly věnovány nejen památce zesnulých. Zároveň byla odhalena pamětní deska bývalého evangelického pohřebiště, které leží jen kousek od kostela a dlouhá léta bylo zdevastované.

Řidiči, chodci i cyklisté pozor na zhoršené podmínky viditelnosti!

8. listopadu 2011 16:35 | Orlová | Eva Bednářová

Listopad je měsícem, kdy policisté řeší nejvíce nehod, ve kterých hrají roli chodci ale mnohdy také cyklisté. Může za to především přicházející snížená viditelnost a také tma v ranních i podvečerních hodinách. Právě na viditelnost se tak zaměřila i pondělní policejní akce.

Výuka dětí na dopravním hřišti v Karviné

8. listopadu 2011 14:00 | Karviná | Eva Bednářová

V následující reportáži vám ukážeme, jak se žáci čtvrtých tříd učí dodržovat dopravní předpisy a orientovat se v dopravních značkách.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více