Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Stonava má vlastní filmový dokument o své obci

6. prosince 2011 17:35 | Stonava | Eva Bednářová

Součástí Stonavské Barborky byl ještě jeden velmi významný okamžik pro obec. Dočkal se tady totiž křtu filmový dokument o Stonavě, který mohli účastníci akce shlédnout. Vy se teď můžete podívat na krátkou ochutnávku.

Kontrola bytů v problémové lokalitě Orlová - Poruba

6. prosince 2011 17:23 | Orlová | Eva Bednářová

Velká kontrola bytů proběhla za asistence strážníků a policie v problémové lokalitě Poruba. Šlo o byty patřící společnosti RPG a pracovníci firmy zde zjišťovali, zda v nich lidé nežijí takzvaně „na černo".

Karviná rozsvítila svůj vánoční strom, začal také třítýdenní jarmark

6. prosince 2011 12:53 | Karviná | Eva Bednářová

Karviné začal o víkendu advent. Stovky lidí se v pátek podvečer sešly na náměstí, aby se podívaly na první rozsvěcení vánočního stromu, užily si jarmark a projely se kočárem.

Klinická biochemie v NsP v Karviné-Ráji získala osvědčení o zvyšování kvality

6. prosince 2011 11:43 | Karviná | Eva Bednářová

Laboratoř klinické biochemie v Nemocnici s poliklinikou v Karviné-Ráji podruhé získala osvědčení o zvyšování kvality ve zdravotnictví. Zařadila se mezi laboratoře, které důsledně dodržují kvalitní práci na oddělení. Pojďte se do laboratoře podívat společně s námi.

Diskuze ze studia - premiéra 5. 12. 2011

6. prosince 2011 10:57 | Nový Jičín | Eva Bednářová

TV Polar opět po delší odmlce obnovil vysílání živých Diskuzí ze studia, které se věnují událostem z Nového Jičína. Hosté prosincové diskuze: Břetislav Gelnar, Přemysl Kramoliš, Milan Šturm a Pavel Bártek. Témata: novojičínské kino, novojičínský basketbal, elektronické aukce, šenovská světelná křižovatka.

Čerti a Mikulášové řádili v Karviné

6. prosince 2011 10:37 | Karviná | Eva Bednářová

Čert i Mikuláš neodmyslitelně patří k české kultuře a lidové tradici. Zvláště pekelníci svým chováním dokáží pořádně vystrašit. Naštěstí chodí v doprovodu Mikuláše a anděla, kteří je dokáží alespoň trochu zkrotit, protože jinak by nám tu čerti udělali pěkné peklo. Pár takových čertů, Mikulášů a andělů jsem potkali u vás ve městě a vy se teď na ně podívejte prostřednictvím vaší obrazovky.

Beseda 2. 12. 2011 - Karel Kula, trenér MFK OKD Karviná

2. prosince 2011 10:04 | Karviná | Eva Bednářová

Dnešním hostem ve studiu je trenér MFK OKD Karviná Karel Kula a povídat si budeme o právě skončené polovině sezony.

Dálnice D1 bude v Ostravě od nového roku zadarmo

30. listopadu 2011 17:02 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ostravským radním se konečně podařilo přesvědčit ministerstvo dopravy, aby zrušilo zpoplatnění dálnice D1 při průjezdu Ostravou a dále do Bohumína. Dálnice totiž protíná důležité části města a vedení si od dopravy zdarma slibuje, že dálnici začnou využívat další řidiči. To bude mít vliv na zlepšení životního prostředí v Ostravě. Podle průzkumů má totiž sekundární prašnost, kterou způsobují auta, značný vliv na špatné ovzduší v Ostravě.

Ostravu čekají zácpy kvůli opravám Svinovských mostů

30. listopadu 2011 16:30 | Ostrava-město | Eva Bednářová

V polovině ledna čeká dopravu v Ostravě těžká zkouška. Začne totiž oprava jedné z nejdůležitějších dopravních tepen ve městě - Svinovských mostů. 15. ledna totiž bude pro osobní a nákladní automobily zcela uzavřen směr z Poruby do centra města.

Základní škola Mládí v Orlové slaví 45 let svého trvání

29. listopadu 2011 18:15 | Orlová | Eva Bednářová

45 let svého trvání letos slaví Základní škola Mládí. Ta v rámci oslav připravila Den otevřených dveří, kde se mohli setkat současní i bývalí zaměstnanci a žáci školy, uspořádala konferenci o kvalitě vzdělávání a myslela také na své současné školáky, ale také na předškoláky.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více