Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Gabriela Lefenda

IT4Innovations - superpočítač

13. září 2010 9:28 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Superpočítač IT4Innovations, neboli velká budoucnost regionu, která vzejde z vysokých škol. Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava, Ostravská univerzita v Ostravě, Slezská univerzita v Opavě a Ústav geoniky AV ČR společně usilují o vybudování centra excelence s názvem IT4Innovations Informační technologie pro inovace.

Co čeká města v novém roce

30. prosince 2009 5:45 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Bez výjimky všechna velká města v regionu se letos při schvalování rozpočtu na příští rok musela uskromnit. I přesto se snažila v něm ponechat peníze na rozvoj. Kam které město bude investovat nejvíce, jsme zjišťovali přímo u primátorů a starostů.

Povedlo se nám splnit, co jsme lidem slíbili - bilancuje hejtman kraje, Jaroslav Palas

23. prosince 2009 13:00 | Celý MS kraj | Gabriela Lefenda

Hejtman Moravskoslezského kraje, Jaroslav Palas hodnotí rok 2009 jako úspěšný. Priority v roce 2010 vidí především ve školství s zdravotnictví.

Beseda 21. 8. 2009 - Petr Pavliňák

21. srpna 2009 8:07 | Karviná | Gabriela Lefenda

Pan Petr Pavliňák, galerista a soudní znalec umění 20. století, mimo jiné hovořil o tom, jak jsou na tom v Karviné se zájmem o umění.

Beseda 14. 8. 2009 - Bohumil Vévoda

14. srpna 2009 12:01 | Karviná | Gabriela Lefenda

Pan Bohumil Vévoda se nedávno vrátil z překrásné Venezuely, o jeho zajímavé cestě vyšla také reportáž časopisu zeměpisného sdružení Země a cesty.

Beseda 29. 6. 2009 - Libor Macháček

29. června 2009 7:37 | Karviná | Gabriela Lefenda

Chystáte se na dovolenou a nevíte, co se svým čtyřnohým miláčkem? Libor Macháček z neziskové organizace Dogma, která se zabývá soužitím lidí a psů, radí, jak zajistit pejska během dovolené.

Mění se tvář ORL

1. ledna 2008 0:00 | Orlová | Gabriela Lefenda

Do pěti let se stane centrum Orlové chloubou a místem, kudy budou všichni nejen rádi procházet, ale kde budou vyhledávat odpočinek.

Kostel Narození Panny Marie konečně prohlédl

1. ledna 2008 0:00 | Orlová | Gabriela Lefenda

Velkolepá obnova orlovského kostela Narození Panny Marie spěje ke konci. Náklady byly opravdu vysoké.

Beseda s primátorem Karviné Tomášem Hanzelem

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Gabriela Lefenda

TV Polar Karviná pozvala na novoroční besedu primátora Tomáše Hanzela.

Inspektorka pořádku

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Ostravská radnice zřídila funkci inspektorky pořádku. Jejím úkolem je nejen mapovat čistotu v největším městském obvodu, ale také dohlížet na stav laviček a dalšího inventáře.

Komerční sdělení více

Valašská oáza klidu: dovolená v nedotčené přírodě plná sportu a kultury

Odpočinek od civilizace i starostí běžného života. To vás čeká ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Užijete si tady procházky nedotčenou krajinou, projížďky na kole, jógu pod širým nebem, skvělé jídlo při pikniku v přírodě i v zážitkové restauraci, večery s živou hudbou či Týden kultury. Ten nejdokonalejší relax na vás pak čeká ve wellness s termálními bazény, saunovým světem a nespočtem rozmazlovacích procedur.

Objevte Valašsko na elektrokole – 8 nejlepších cyklotras

“Popularita elektrokol roste, protože se díky nim dostanete na místa, kam byste jinak vlastními silami dojeli stěží nebo vůbec. Můžete si tak užít i terénní cyklistiku na horách. Elektrokola vyhledávají méně zdatní cyklisté, senioři a stále častěji páry, v nichž jeden je aktivní sportovec a ten druhý se zdráhá jezdit na společné výlety, protože nechce být pomalejším tempem na obtíž. S elektrokolem si krásy cyklistiky užijí všichni,“ říká Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, který provozuje půjčovnu elektrokol a připravil mapu 8 cyklostezek, na něž se můžete vydat.


5 tipů, proč se vydat s dětmi na nezapomenutelný výlet do Zlína

Přemýšlíte, kam se s dětmi vydat za zábavou, při které se zároveň něco naučí? Vydejte se na výlet (nebo třeba rovnou na dovolenou) do Zlína. V Baťově městě si na své přijde každý člen rodiny a v červnu tady navíc začíná jedinečná výstava kostek s unikátními stavbami a hernou, ze které děti nebudou chtít odejít.

Oddělení dětské neurologie FN Ostrava má 50 let

Přesně před 50 lety vzniklo Oddělení dětské neurologie (ODN) Kliniky dětského lékařství FN Ostrava. Během té doby prošlo dynamickým vývojem a dnes se jedná o špičkové pracoviště, které řeší široké spektrum neurologických onemocnění u dětí od narození až po dosažení dospělosti. Léčí epilepsii, neurovývojové poruchy, nádory mozku, míchy, nervosvalové a demyelinizační nemoci, bolesti hlavy, cévní mozkové příhody, úrazy, neuroinfekce a jiné.

Ladná Čeladná začíná již tento pátek. Bezhotovostní ale nakonec nebude

Již v pátek 2. srpna se Čeladná promění ve festivalové městečko a přivítá návštěvníky na svém devátém ročníku. Mezi letošní headlinery patří Monkey Business, Tata Bojs, Lenny, Letní kapela, Michal Prokop s Framus Five a další interpreti. Dvoudenní akce nabídne také rozmanitý program pro děti kombinující pohyb, hru, zábavu i poučení. Ačkoli měl být letošní ročník Ladné Čeladné výhradně bezhotovostní, kvůli chybě na straně dodavatele cashless systému tomu tak nebude a stejně jako v minulých letech návštěvníci zaplatí v areálu hotově.

Na léčbu rakoviny plic dala ČPZP za pět let miliardu. Odvykání kouření je s příspěvkem 2 000 korun

Rakovina plic se řadí k nejzhoubnějším onkologickým onemocněním. V České republice je každý rok zjištěno přibližně 6 600 případů tohoto zhoubného onemocnění a téměř 5 200 pacientů na něj každoročně zemře. Přitom nemoc se dá při včasném odhalení vyléčit, případně jí lidé mohou předejít. Například kuřáci mohou od České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) čerpat příspěvek na odvykání kouření, připomíná ČPZP u příležitosti Světového dne rakoviny plic 1. srpna. Za posledních pět let pojišťovna uhradila za péči o své klienty s tímto onemocněním miliardu korun.

Více