Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Gabriela Lefenda

V regionu je opět více nemocných akutními respiračními infekcemi

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Ve srovnání s minulým týdnem došlo k dalšímu nárůstu v nemocnosti akutních respiračních infekcí v kraji a současná nemocnost představuje 2 474 případy na 100 000 obyvatel, což je o 18% více než v minulém týdnu.

Proti prasečí chřipce hygienou!

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Krajští hygienici vydali pravidla a doporučení pro veřejnost, týkající se prasečí chřipky. Prasečí chřipka je respiračním onemocněním,které se přenáší kapénkami a vzduchem při prskání, kýchání, kašlání. Pokud chceme bojovat proti nákaze, měli bychom dodržovat následující zásady.

Vakcína proti prasečí chřipce ještě není ve všech ordinacích

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Ačkoli mělo dnes oficiálně začít očkování proti prasečí chřipce, v některých ordinacích vakcína dosud chybí. Někteří lékaři už tedy s očkováním začali, jiní čekají, kdy vakcína dorazí.

Další případ prasečí chřipky na Novojičínsku

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Gabriela Lefenda

Novojičínská nemocnice se přidává k dalším, již pro návštěvy uzavřeným nemocnicím v kraji, a od středy uzavře nemocnici návštěvám.

V regionu se kvůli nemocnosti uzavírají další školy

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Gabriela Lefenda

V mateřince v Těrlicku na Karvinsku nemocných 75% dětí, na dvou dalších školách je vyhlášena karanténa kvůli potvrzené prasečí chřipce!

Také do Nemocnice Podlesí už nesmí návštěvy

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Gabriela Lefenda

Počínaje dneškem je v kraji uzavřena další nemocnice, kvůli hrozbě rozšíření respiračních onemocnění mezi pacienty zakázala až do odvolání návštěvy třinecká Nemocnice Podlesí.

Ostravská Městská nemocnici Fifejdy zavírá brány návštěvám

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Od soboty nebudou smět za pacienty v Městské nemocnici Fifejdy. V Ostravě připadá na 100 tisíc obyvatel 3 898 nemocných.

Krnov zakázal návštěvy kvůli chřipce

1. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Gabriela Lefenda

Krnovská nemocnice (Sdružené zdravotnické zařízení Krnov) se rozhodla z důvodu zvýšeného výskytu chřipkových onemocnění vyhlásit dočasný zákaz návštěv.

Slezská nemocnice omezuje návštěvy rizikových oddělení

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Gabriela Lefenda

Zhoršující se situace s výskytem virových onemocnění na Opavsku, včetně nárůstů pacientů s nákazou virem H1N1 známým jako prasečí chřipka, rozhodlo vedení Slezské nemocnice v Opavě, s okamžitou platností, o zákazu návštěv na některých odděleních.

Lidí nemocných akutními respiračními nemocemi během týdne mírně ubylo

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Lidí nemocných akutními respiračními nemocemi během týdne mírně ubylo i když jen o pouhé 2, 2%.

Komerční sdělení více

Historická Vila Dvořákova se dočká rekonstrukce, sloužit bude stejně jako v minulosti bydlení

Developerská skupina Antracit představuje nový bytový projekt v historickém jádru Ostravy. Vila Dvořákova, nacházející se na rohu Dvořákovy a Přívozské ulice, se dočká kompletní rekonstrukce a přístavby. Tato vila z roku 1895, která původně sloužila jako rodinné bydlení s jedinečnou zahradou, je již řadu let opuštěná a ve špatném stavu. Původní vila zůstane zachována, dojde však k její kompletní rekonstrukci a přístavbě, čímž vznikne nový bytový objekt, který nejen obnoví původní krásu této historické budovy, ale také ji přizpůsobí současným standardům moderního bydlení.

Extrémní opalování může přivodit i melanom, připomíná ČPZP

Slunce je zdrojem veškerého života na zemi. Pobyt na sluníčku bychom však neměli přehánět. Spálenou pokožkou totiž pomáháme nejen rychlejšímu stárnutí pleti, ale riskujeme i rozvoj nejzávažnějšího typu rakoviny kůže. Jak ukazují data České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), každoročně stoupá počet klientů se zhoubným melanomem, který je nebezpečný svou schopností rychle metastázovat do dalších míst a orgánů v těle.


Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Více