Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Gabriela Lefenda

Vaše lyže potřebují kvalitní a pravidelný servis

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Chystáte-li se v zimě na lyže, nezapomeňte, že potřebují nejen před sezónou kvalitní servis. Na otázky jak o lyže pečovat, jaké lyže vybrat sobě nebo dětem, odpovídá trenér a rozhodčí alpských disciplín, Daniel Klos.

Další mrtvý kvůli prasečí chřipce

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Na jednotce intenzivní péče infekční kliniky ostravské fakultní nemocnice zemřel ve středu na následky prasečí chřipky 30letý muž.

Virových onemocnění je méně, kraj je ale za hranicí epidemie!

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

V Moravskoslezském kraji mírně poklesl počet nemocných akutními respiračními chorobami o čtyři procenta oproti minulému týdnu. Na 100 000 obyvatel nyní v regionu připadá 2323 nemocných, minulý týden to bylo 2420.

Do nemocnice Třinec už mohou návštěvy!

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Gabriela Lefenda

Nemocnice v Třinci na Frýdecko-Místecku zrušila zákaz návštěv u pacientů, kteří jsou hospitalizováni na standardních odděleních. I nadále však budou návštěvy zakázány na jednotkách intenzivní péče a ARO, a to až do odvolání.

Chřipkové prázdniny už hlásí také Bohumín

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Gabriela Lefenda

Chřipkové prázdniny musela kvůli vysoké nemocnosti dětí vyhlásit první z osmi základních škol v Bohumíně. Na celý týden se tak pro školáky od zítřka uzavřou dveře základní školy v Pudlově, kterou navštěvuje 116 dětí.

Nemocných v kraji opět mírně ubylo, zatím potvrzeno 193 případů prasečí chřipky

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Gabriela Lefenda

Celková nemocnost v kraji představuje 2 010 nemocných na 100 000 obyvatel, což je ve srovnání s minulým týdnem snížení o 13,5%. K poklesu došlo ve všech věkových skupinách, s výjimkou Bruntálska ve všech oblastech kraje, vyplývá ze zprávy Hygienické stanice Ostrava.

Beseda s Mudr. Alenou Zjevíkovou na téma AIDS

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

V kraji přibylo pacientů s AIDS, v nemocnici v Ostravě-Porubě funguje také poradna pro tuto problematiku. Hostem byla MUDr. Alena Zjevíková, lékařka této poradny.

Akutních respiračních onemocnění ubylo

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Gabriela Lefenda

Stále je nejvíce nemocných mezi dětmi. Po 5týdenním období, kdy nemocnost převyšovala v kraji 2 000 případů na 100 000 obyvatel, došlo v tomto týdnu k jejímu výraznějšímu snížení, a to o 11,3% ve srovnání s minulým týdnem, v současné době představuje 1 782 nemocných na 100 000 obyvatel.

Beseda s Jaroslavem Palasem, hejtmanem MS kraje o povodňových domcích

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Gabriela Lefenda

Krajský úřad předal ve čtvrtek, 17. prosince obyvatelům, jež přišli o bydlení během červnových záplav, nově postavené domy velké vody. Na otázky na téma výstavby odpovídá Jaroslav Palas, hejtman Moravskoslezského kraje.

Na lyžích nepodceňujte nebezpečí

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Gabriela Lefenda

Pokud se letos chystáte lyžovat, nepodceňujte nebezpečí! Na to, proč je každoročně na sjezdovkách tolik úrazů a jak jim předcházet, jsme se zeptali trenéra alpského lyžování Daniela Klose.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více