Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Sak Studénka letos plánuje na šedesát akcí jak pro děti, tak i pro dospělé

21. ledna 2022 17:47 | Studénka | Jakub Švarc

V minulém Expresu Studénky jsme Vás informovali o tom, s jakým rozpočtem letos bude hospodařit Sport a kultura ve městě. V dnešním vydání se podíváme, jaké akce jsou připraveny na letošní rok. V plánu je jich zhruba šedesát a na své si přijdou jak děti, tak i dospělí.

Děti na Základní škole Butovická si užívají nového hřiště

21. ledna 2022 11:36 | Studénka | Jakub Švarc

Děti ze základní školy v Butovicích si užívají nové hřiště. To škola vybudovala díky sponzorům a dohromady za něj zaplatila 320 tisíc korun. Žáci i rodiny s dětmi zde najdou lezeckou pyramidu, skluzavku nebo dřevěného krokodýla.

BEZ KOMENTÁŘE: Maškarní karneval pro děti v Dělnickém domě ve Studénce

19. ledna 2022 8:59 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentovaný záznam z Maškarního karnevalu pro děti ve Studénce. Akce se konala v neděli 16. ledna 2022 a o doprovodný program se postarali Klauni z Balónkova. Nechyběla bohatá tombola.

HC Studénka chystá koncem ledna nábor mladých hokejistů

14. ledna 2022 19:23 | Studénka | Jakub Švarc

Mladých hokejistů není nikdo dost a proto HC Studénka chystá další nábor nováčků. Ti si nejprve osvojují základy bruslení. Přípravka trénuje třikrát týdně a jsou vítaní kluci i holky.

Vagonářské muzeum bylo vybaveno dvěma dvousedadly Flexio

14. ledna 2022 13:15 | Studénka | Jakub Švarc

Vagonářské muzeum ve Studénce své návštěvníky každý rok láká na nejrůznější výstavy nebo nové exponáty. Letos se mohou lidé těšit na nová sedadla, kterými jsou vybaveny vlaky Českých drah. Koncem minulého roku je muzeum dostalo do zápůjčky a budou umístěny v edukační místnosti.

Sport a kultura ve Studénce kvůli navýšení cen energií zdražuje služby

14. ledna 2022 8:08 | Studénka | Jakub Švarc

Sak Studénka letos bude hospodařit s 31 miliony 695 tisíci. Největší zásah do letošního rozpočtu bylo zdražení energií, kvůli tomu došlo k zdražení některých služeb. V letošním roce je v plánu několik drobných oprav a investic.

Letos budou Studeňáci hlasovat v třetím kole participativního rozpočtu

7. ledna 2022 11:49 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka zahájila již třetí ročník participativního rozpočtu. Vítězný projekt toho prvního zatím stále čeká na své zhotovení. Původní komplikací byla neshoda s památkáři, ke které došlo až minulý rok na jaře. Nový termín dokončení projektu je začátkem letošního roku.

Butovická škola se vybavila novými interaktivními displeji, zaplatila za ně 250 tisíc korun

6. ledna 2022 17:00 | Studénka | Jakub Švarc

Butovická škola ve Studénce nakoupila dva interaktivní displeje, které nahrazují klasické školní tabule. Disponují jak dotykovou obrazovkou, tak i wifi a využijí je všichni žáci a pedagogové. Škola za ně zaplatila 250 tisíc korun.

Studénka se na konci roku 2021 zbavovala holubů, odborná firma měla za tři měsíce hotovo

6. ledna 2022 11:00 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka ke konci minulého roku vyrazila do boje proti holubům. Kvůli jejich znečišťovaní prostředí města nebo půdních prostor a stížnostem lidí radnice rozhodla o jejich regulaci. Odborná firma měla za tři měsíce hotovo.

Sestřih nejzajímavějších událostí ve Studénce v roce 2021

30. prosince 2021 17:54 | Studénka | Jakub Švarc

Připravili jsme si pro Vás krátký sestřih z uplynulého roku. Uvidíte například jak postoupila plánovaná rekonstrukce krytého bazénu, připomeneme si Dny města nebo výročí trati Studénka-Štramberk.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více