Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

BEZ KOMENTÁŘE: Zábavné bruslení s Klauny z Balónkova na zimním stadionu ve Studénce

11. února 2022 13:01 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentované záběry z akce Zábavné bruslení, která proběhla 4. února 2022. Během hodinu a půl dlouhého programu bavilo děti uskupení Klaunů z Balónova. Na akci dorazilo kolem sedmdesáti lidí.

Na zámku ve Studénce sídlila legionářská škola

4. února 2022 23:10 | Studénka | Jakub Švarc

Během restaurátorského průzkumu maleb na zámku ve Studénce byl objeven nápis Nazdar. Ten odkazuje na legionářskou školu, která v prostorách zámku působila. Radnice teď plánuje místnost s nápisem zrekonstruovat. Odhadované náklady jsou kolem milionu korun.

HC Studénka pořádala nábor mladých hokejistů

4. února 2022 14:17 | Studénka | Jakub Švarc

Akce Týden hokeje se ve Studénce pořádá pravidelně už několik let. Děti si během ní mohou vyzkoušet bruslení nebo stavbu hradu z kostek. Letos se do místního hokejového klubu přihlásilo 26 dětí.

Rodinné centrum ve Studénce lákalo lidi na přednášku o Mexiku

4. února 2022 10:10 | Studénka | Jakub Švarc

Rodačka ze Studénky Valérie Volná se svým manželem a dětmi podnikla cestu do Mexika. O svých zážitcích, místní kuchyni nebo covidové situaci pak přišla povyprávět do Rodinného centra. Lidé ocenili i ochutnávky místních jídel.

BEZ KOMENTÁŘE: Přednáška o Mexiku v Rodinném centru ve Studénce

2. února 2022 16:18 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentované záběry přednášky s názvem S Val na skok v Mexiku. Přednáška se konala v pondělí 31. ledna 2022. Studéňačka Valérie Volná poreferovala o své dvou měsíční cestě, kterou podnikla s dětmi i manželem. Nechyběly ochutnávky místních jídel.

BEZ KOMENTÁŘE: Akce klubu HC Studénka Týden hokeje

2. února 2022 8:25 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentované záběry akce Týden hokeje. Náborová akce hokejového klubu ze Studénky se konala 29. ledna 2022 na zimním stadionu. Do přípravky se přihlásilo 26 dětí.

O zimní údržbu ve Studénce se stará subdodavatelská firma

28. ledna 2022 23:50 | Studénka | Jakub Švarc

O údržbu komunikací se ve Studénce stará subdodavatelská firma. To by se v budoucnu mohlo změnit, radnice totiž uvažuje o tom, že by zřídila vlastní organizaci, která by se o majetek města starala. Letos bylo na zimní údržbu vyčleněno dva miliony korun.

Koledníci ve Studénce letos vybrali 1 milion 29 tisíc korun.

28. ledna 2022 17:46 | Studénka | Jakub Švarc

16. ledna skončila tříkrálová sbírka. Ve Studénce koledovalo přes 400 dobrovolníků, kteří vybírali do 149 pokladniček. Dohromady se ve městě vybral 1 milion 29 tisíc korun. Peníze poputují na podporu dětí ve volnočasových aktivitách, obnovu pomůcek v nové půjčovně a největší část prostředků Charita využije na stavbu nové budovy sv. Jáchyma.

Zastupitelstvo Studénky bude od nového roku snímat nová automatická kamera

28. ledna 2022 12:40 | Studénka | Jakub Švarc

Po zrušení místní televize se o záznam Zastupitelstva města bude starat nová automatická kamera. Studeňáci jej budou moci sledovat prostřednictvím youtube a webových stránek města. Modernizací prošly i mikrofony a hlasovací zařízení. Za nový systém radnice zaplatila přes půl milionu korun.

Dělnický dům zaplnily děti v maskách a nejrůznějších kostýmech

21. ledna 2022 23:57 | Studénka | Jakub Švarc

V Dělnickém domě ve Studénce se konal tradiční Maškarní karneval. Během něj bavili děti dvouhodinovým pásmem klauni z Balónkova. Nechyběla ani bohatá tombola, ve které bylo připraveno na sto padesát cen.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více