Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Studénka počítá s rekonstrukcí krytého bazénu do konce srpna

4. března 2022 23:48 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka letos plánuje zrekonstruovat krytý bazén na zimním stadionu. Letos radnice získala stavební povolení a vybrala stavební firmu, která by měla stavbu zahájit v polovině března. Město za opravu a modernizaci zaplatí 21 milionů korun bez DPH.

Stolní tenisté ze Studénky pořádali speciální kemp

4. března 2022 16:36 | Studénka | Jakub Švarc

Stolní tenisté ze Studénky pořádali speciální kemp. Hráči zdokonalovali svoje dovednosti a pod vedením zkušených trenérů si zkusili nejrůznější techniky hry. Do budoucna je v plánu tyto kempy pořádat pravidelně. Zúčastnit se může každý.

Deváťáci ZŠ Butovická se připravovali na přijímačky

4. března 2022 12:31 | Studénka | Jakub Švarc

Přijímací zkoušky se blíží a deváťáci se na ně pilně připravují. Na Základní škole ve Studénce si jedny takové zkoušky vyzkoušeli nanečisto. Smyslem bylo ověření svých schopností a najít případné rezervy. Na Butovické škole se tyto testy nanečisto pořádají pravidelně.

Za rekonstrukci krytého bazénu zaplatí Studénka 21 milionů bez DPH

4. března 2022 8:14 | Studénka | Jakub Švarc

Krytý bazén ve Studénce byl začátkem pandemie vyřazen mimo provoz. Důvodem byla havárie v potrubí. Letos radnice získala stavební povolení a v polovině března začne rekonstrukce. Její součástí bude i přístavba a nová vířivka. Náklady byly vyčísleny na 21 milionů bez DPH.

BEZ KOMENTÁŘE: Soustředění stolních tenistů ve Studénce

28. února 2022 19:52 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentovaný záznam ze soustředění stolních tenistů ve Studénce. Akce se konala v sobotu 26. února v tělocvičně ZŠ Sjednocení a zúčastnilo se jí deset hráčů pod vedením čtyř zkušených trenérů.

Stolní tenisté ze Studénky plánují pořádat pravidelné kempy

28. února 2022 11:06 | Studénka | Jakub Švarc

26. února pořádali stolní tenisté ze Studénky speciální kemp. Jeho smyslem bylo zdokonalení dovedností hráčů. Pod vedením zkušených lektorů si vyzkoušeli hned několik technik hry. Tyto kempy plánují stolní tenisté pořádat pravidelně. Zúčastni se může každý, důležitá je chuť a zájem.

Dělnický dům ve Studénce ožil Retro mejdanem

26. února 2022 4:56 | Studénka | Jakub Švarc

Dělnický dům ožil atmosférou devadesátých let. Sport a kultura ve Studénce zde pořádala speciální Retro mejdan, který se stal náhradou tradičního Městského plesu. Nechyběl foto koutek i bohatá tombola.

Hasičskou zbrojnici v Butovicích navštívily děti z mateřské školy Poštovní

25. února 2022 23:53 | Studénka | Jakub Švarc

Hasiči ze Studénky jsou zapojeni do preventivního vzdělávacího progamu Hasík. V rámci něj navštívili hasičskou zbrojnici v Butovicích děti z mateřské školy Poštovní. Dozvěděly se spoustu informací o povolání hasiče a taky si vyzkoušely nejrůznější techniku.

Školu kondičních a bojových sportů ve Studénce už navštěvuje kolem 250 lidí

25. února 2022 18:49 | Studénka | Jakub Švarc

Od prvního února mohou lidé ve městě navštěvovat školu kondičních a bojových sportů. Zatím kurzů využívá na 250 zájemců. Studeňáci mohou navštěvovat například karate, Ju-Jutsu, jogu nebo Tchaj ti. Lidé ocení i cvičení na páteř zvané SM systém.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči z Butovic dětem ukázali hasičskou zbrojnici

25. února 2022 13:33 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentovaný záznam z návštěvy dětí MŠ Poštovní ze Studénky. Děti si prohlédly hasičskou techniku a podívaly se i do cisteren.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více