Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

BEZ KOMENTÁŘE: Předškoláci navštívili Základní školu Sjednocení ve Studénce

24. března 2022 19:44 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentovaný záznam návštěvy předškoláků na Základní škole Sjednocení ve Studénce. Rodiče dětí byli informováni o chodu školy a seznámeni se školní docházkou. Pro budoucí prvňáky bylo připraveno zábavné odpoledne plné různých aktivit.

Vagonářské muzeum ve Studénce otevře své brány 15. dubna

24. března 2022 13:08 | Studénka | Jakub Švarc

Vagonářské muzeum se pomalu připravuje na sezonu. Lidé se mohou těšit na nové originální sedačky Českých drah, uniformu průvodčího nebo zcela nový mobilní model železnice. Po otevření muzea si lidé budou moci prohlédnout i speciální výstavu s názvem Mince, kam se podíváš.

BEZ KOMENTÁŘE: Jarní dopoledne v Lesním klubu Šakalík ze Studénky

24. března 2022 9:21 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentovaný záznam jarního odpoledne v Lesním klubu Šakalík ze Studénky. Jedná se o alternativu klasické mateřské školky. Děti dochází každý týden od středy do pátku. Momentálně má školka kapacitu 12 dětí a plánuje nábor.

Od 1. listopadu do 31. března probíhá ve Studénce ořez dřevin

18. března 2022 20:33 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka během zimy ořezává stromy a keře na území města. Odborná firma omlazuje keře, ošetřuje stromy a odstraňuje uschlé větve. Radnice každoročně za údržbu místní vegetace zaplatí zhruba 600 tisíc korun.

Základní školy ve Studénce vítají budoucí prvňáky

18. března 2022 16:28 | Studénka | Jakub Švarc

Předškoláci navštěvují základní školy a seznamují se z prostředím, které zanedlouho budou pravidelně navštěvovat. Školy pro ně a pro rodiče proto pořádají nejrůznější akce a na každé z nich taková návštěva vypadá jinak.

V Dělnickém domě ve Studénce proběhla speciální konference organizace Sítě pro rodinu

18. března 2022 12:22 | Studénka | Jakub Švarc

Organizace Síť pro rodinu spolu s Rodinným centrem ze Studénky pořádala v Dělnickém domě speciální konferenci. Jejím obsahem bylo slaďování rodinného a pracovního života. Návštěvníci si poslechli také názory místních zaměstnavatelů. Předmětem semináře byl i návrat matek do zaměstnání po mateřské.

Studénka vyčlenila na pomoc Ukrajině několik bytů

11. března 2022 21:55 | Studénka | Jakub Švarc

Na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny nabízí město Studénka několik bytů. V Dělnickém domě Sport a kultura uspořádala sbírku potřebného materiálu, na které spolupracuje s Ostravou. Do pomoci se zapojila také místní Charita.

Územní plán Studénky počítá s výstavbou bytových domů

11. března 2022 16:50 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka schválila prodej pozemku na výstavbu bytových domů. Územní plán počítá se stavbou šesti nadzemních podlaží. Součástí budou i nové parkovací plochy, kterých je ve městě nedostatek. Radnice plánuje rozvíjet i další lokality ve městě.

Studénecká knihovna pořádala besedu pro děti se spisovatelkou Zuzanou Pospíšilovou

11. března 2022 9:46 | Studénka | Jakub Švarc

Děti ze základních škol pravidelně navštěvují městskou knihovnu. Ta je zapojena do celostátního projektu Už jsem čtenář, knížka pro prvňáčka pořádaným celostátní organizací Skip. Naposledy se prvňáci zúčastnili besedy se spisovatelkou Zuzanou Pospíšilovou.

Studénka schválila prodej pozemku na výstavbu bytových domů

8. března 2022 9:24 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka schválila prodej pozemku na výstavbu bytových domů. Územní plán počítá se stavbou šesti nadzemních podlaží. Součástí budou i nové parkovací plochy, kterých je ve městě nedostatek. Radnice plánuje rozvíjet i další lokality ve městě.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více