Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Studeňáci vybírají další návrh participativního rozpočtu

22. dubna 2022 19:08 | Studénka | Jakub Švarc

Studeňáci vybírají ze dvou návrhů participativního rozpočtu v hodnotě 242 tisíc korun. Letos k veřejnému hlasování postoupily dva ze čtyř návrhů. Lidé mohou hlasovat do patnáctého května.

Studénka plánuje rozšířit stávající hřbitovy, docházejí hrobová i urnová místa

22. dubna 2022 14:04 | Studénka | Jakub Švarc

Radnice nechala zpracovat studii na rozšíření dvou hřbitovů ve městě. Důvodem je nedostatek hrobových a urnových míst. Počítá se i s novými kolumbárii. Cena, kterou Studénka za rozšíření zaplatí se dohromady pohybuje v milionových částkách.

BEZ KOMENTÁŘE: Vagonářské muzeum dostalo od dětí speciální dárek

20. dubna 2022 8:37 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentovaný záznam z návštěvy dětí MŠ Komenského ve Vagonářském muzeu. Akce se konala ve středu 13. dubna 2022. Hlavním cílem dětí bylo darovat speciální velikonoční vejce, které vyrobily.

Vagonářské muzeum dostalo speciální Velikonoční vejce

15. dubna 2022 8:30 | Studénka | Jakub Švarc

Vagonářské muzeum ve Studénce v uplynulém týdnu dostalo dvou metrové velikonoční vejce. Vyrobily ho děti z mateřské školy Komenského. Naposledy se předškoláci v muzeu ukázali během 130. výročí trati Studénka-Štramberk, kdy si přichystali speciální představení.

Základní školy ve Studénce v příštím školním roce otevřou celkem šest prvních tříd.

14. dubna 2022 22:55 | Studénka | Jakub Švarc

Základní školy ve Studénce přijímaly prvňáky. Dohromady školní docházku ve městě zahájí zhruba devadesát dětí. 1. září by se mělo otevřít šest prvních tříd, z nichž bude jedna logopedická.

Biotop ve Studénce se pomalu připravuje na letošní, už čtvrtou sezonu

14. dubna 2022 18:52 | Studénka | Jakub Švarc

Jaro už je tady a biotop ve Studénce se připravuje na sezonu. V zimě prošel kompletní údržbou a momentálně je dopouštěn pomocí hlubinného vrtu. Zatím chybí dopustit zhruba 2000 kubíků z celkových 3500. Letos místní koupaliště čeká již čtvrtá sezona.

Studenti Vysoké školy báňské v Ostravě se věnovali rozvoji Studénky

8. dubna 2022 22:53 | Studénka | Jakub Švarc

Studenti architektonického oboru Vysoké školy báňské v Ostravě se věnovali během svého studia Studénce. Město projekt podpořilo částkou šedesát tisíc korun. Výsledné práce mohli lidé vidět první dubnový týden na městském úřadě. Od 11. dubna je pak Studeňáci najdou v Dělnickém domě.

Základní škola Sjednocení ve Studénce vítala rodiče s dětmi na akci Velikonoční kuře

8. dubna 2022 16:47 | Studénka | Jakub Švarc

Základní škola Sjednocení lákala rodiče s dětmi na akci Velikonoční kuře. Prostory školy ožily výtvory žáků, lidé si mohli uplést velikonoční Tatar nebo dřevěného zajíčka. Nechyběla ani speciální cukrárna.

Karel Ligocki ve Studénce pokořil svůj rekord z roku 2014

8. dubna 2022 12:37 | Studénka | Jakub Švarc

V neděli 3. dubna odstartoval Karel Ligocki začátek svého osmnáctého rekordu, kterým chtěl překonat svůj rekord z roku 2014, což se mu nakonec povedlo. 100 km se rekordmanovi podařilo ujet za čtyři hodiny a 41 minut a 54 vteřin.

Karel Ligocki si ve Studénce připsal další rekord

5. dubna 2022 8:27 | Studénka | Jakub Švarc

V neděli v 10 hodin a šestnáct minut odstartoval Karel Ligocki začátek svého osmnáctého rekordu, kterým chtěl překonat svůj rekord z roku 2014, což se mu nakonec povedlo. 100 km za čtyři hodiny a 45 minut zkrátil o téměř tři minuty.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více