Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Pozvánka na turnaj ve stolním tenise

25. května 2016 16:20 | Stonava | Jiří Brzóska

V neděli 5. Června se v tělocvičně ZŠ na Dolanech uskuteční tradiční turnaj ve stolním tenise. Prezence je od 8.00 hodin, začátek pak o půl deveté. Soutěží se ve dvou kategoriích - muži a ženy. Turnaje se mohou zúčastnit všichni starší 15let, kteří jsou současnými nebo bývalými občany Stonavy, chodili tady školy, jsou majiteli nemovitosti na území obce, nebo pracují či pracovali v obci Stonava.

SK Stonava hledá asistenta trenéra žáků

25. května 2016 16:19 | Stonava | Jiří Brzóska

Vedení sportovního klubu Stonava hledá asistenta trenéra žáků. Kdo by měl zájem se věnovat začínajícím stonavských fotbalistům společně s trenérem Ivanem Bizykem, může přijít v pondělí nebo ve středu od 15.30 na stonavské hřiště SK Stonava.

Krajské kolo atletického čtyřboje opět ve Stonavě

25. května 2016 16:16 | Stonava | Jiří Brzóska

Jako každý rok i letos se uskutečnilo na stonavském atletickém hřišti krajské kolo atletického čtyřboje, který pořádá Asociace sport pro všechny.

Karvinští policisté dopadli zloděje katalyzátorů

25. května 2016 11:48 | Karviná | Jiří Brzóska

V Karviné byl dopaden občan Polské republiky, který na Karvinsku kradl ze zaparkovaných vozidel katalyzátory. Ty následně prodával. V případě odsouzení mu teď hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Do hry o budoucnost OKD vstoupil nový hráč

24. května 2016 15:46 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Do hry o budoucnost OKD vstoupil nový hráč, horničtí odboráři. Ti jsou součástí skupiny, která chce koupit OKD. Společně s Pavlem Tykačem a René Holečkem mají zájem rovněž o pohledávky současných majitelů. Jejich prioritou je zachování provozu OKD. Nechtějí, aby úpadek společnosti skončil konkurzem.

Sponzoring OKD končí, nebude ani Den horníků

19. května 2016 15:04 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Společnost OKD byla velmi významným sponzorem kulturních a sportovních akcí v našem regionu. Mnohé sportovní kluby mají dokonce název svého generálního sponzora ve svém názvu. Bohužel, další finanční podpora už možná není. Letos nebude ani Den horníků.

Ve Stonavě se vybíraly top mažoretky

18. května 2016 16:16 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve Stonavě se vybíraly top mažoretky, které budou reprezentovat skupinu Dream Team v zahraničí.

Ve Stonavě se opět bojovalo o titul Železný hasič

18. května 2016 16:15 | Stonava | Jiří Brzóska

Do Stonavy se opět po roce sjeli dobrovolní hasiči z celého kraje, aby se tady utkali o titul železný hasič. Náročné disciplíny měly prověřit jejich fyzickou kondici, připravenost a sílu. Poprvé přijeli i hasiči z Polska, se kterými nedávno stonavští dobrovolní hasiči začali spolupracovat.

Stonavští fotbalisté podlehli sousedům z Albrechtic

18. května 2016 16:13 | Stonava | Jiří Brzóska

Sousední Albrechtice, které hostily stonavský fotbalový manšaft. Bohužel, i přes velice nadějný začátek utkání, stonavští neuhráli ani bod.

Špatná ekonomická situace vyústila v insolvenci OKD

16. května 2016 13:32 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Souhrn důležitých mezníků za poslední dny v OKD

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více