Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

23. ročník stonavského turnaje ve stolním tenisu

8. června 2016 15:43 | Stonava | Jiří Brzóska

V neděli 5.6.2016 se v tělocvičně ZŠ na Dolanech uskutečnil pod záštitou stonavské radnice 23.ročník turnaje dospělých ve stolním tenisu.

Krádeže se zaměstnancům OKD nevyplácí

7. června 2016 16:24 | Karviná | Jiří Brzóska

Společnost OKD, která je v insolvenci musí čelit dalšímu problému – krádežím. Přesto, že v minulosti zavedla mnoho bezpečnostních opatření, zloději z řad zaměstnanců jsou vychytralí. Přišli například na způsob, jak z podniku dostat materiál mimo vrátnici.

Výplaty horníků v ohrožení, OKD žádá stát o pomoc

2. června 2016 13:43 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Společnost OKD má problémy s financemi. V ohrožení jsou řádné výplaty horníků za měsíc květen. O pomoc při úvěrovém financování firmy proto těžaři požádali stát. Zda-li se podaří získat finance na mzdy bude jasno příští týden.

Obec trápí nepořádek u velkoobjemových kontejnerů

1. června 2016 19:54 | Stonava | Jiří Brzóska

Místní firma, s příznačným názvem Stonava pro venkov se už 13 let stará o to, aby obec byla čistá a upravená. V poslední době se ovšem potýká s problémem nepořádku u velkoobjemových kontejnerů.

Stonavské děti pojedou v létě do Chorvatska

1. června 2016 19:53 | Stonava | Jiří Brzóska

Velmi vysoké procento dětí trpících astmatem a respiračními nemocemi je důsledkem špatného ovzduší na Karvinsku. Obec Stonava proto každoročně finančně přispívá stonavským dětem na 14ti denní ozdravný pobyt u moře. Letos dochází ke změně destinace. Děti pojedou do Chorvatska.

Žáci ZUŠ zpříjemnili dopoledne svým spolužákům

1. června 2016 19:52 | Stonava | Jiří Brzóska

Každoročně žáci stonavské pobočky základní umělecké školy Bedřicha Smetany v Karviné pořádají ke konci roku koncert v místním sále Domu PZKO. Určen je jejich spolužákům. Naše kamera u toho samozřejmě nemohla chybět.

O budoucnosti OKD se nebude rozhodovat až v srpnu

1. června 2016 14:37 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Jak jsme Vás už informovali, v úterý navštívil náš region předseda vlády Bohuslav Sobotka. Kromě obchvatu Frýdku-Místku a aktuální situace ve zdravotnictví byla na programu dne i budoucnost OKD.

Stonavští předškoláci strávili týden v Luhačovicích

25. května 2016 16:24 | Stonava | Jiří Brzóska

Děti ze stonavských mateřských školek strávili týden ve školce v přírodě. Luhačovice už zanedlouho přivítají i stonavské školáky.

Upozornění všem stonavským pejskařům

25. května 2016 16:23 | Stonava | Jiří Brzóska

Ve Stonavě je evidováno 334 psů. K hromadnému očkování, které proběhlo 18. Května se jich dostavilo 112. Majitelé, kteří svého pejska nepřivedli k hromadnému očkování musí předložit k nahlédnutí očkovací průkaz psa p. Szczerbové v úřední dny na obecním úřadě, nejpozději do konce měsíce června. Obec zároveň vyzývá všechny majitele psů, kteří ke dni 30. dubna nezaplatili poplatek za psa, aby tak učinili co nejdříve. V opačném případě přistoupí obec Stonava k sankcím.

V parku PZKO se smažila vaječina

25. května 2016 16:22 | Stonava | Jiří Brzóska

V místním parku PZKO se sešli na tradiční májové smažení vaječiny členové místní organizace svazu postižených civilizačními chorobami. K její přípravě použili 330 vajec. A zatímco se v hrnci míchalo, za zvuků harmoniky se zpívalo. Vaječina se bude smažit i 28. května. Tentokrát v klubovně na Stavech. Od 15 hodin Vás na ni zvou místní zahrádkáři.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více