Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Kvůli insolvenci OKD hrozí krach dalším firmám

28. června 2016 15:50 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Do Ostravy v úterý přijel prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Důvodem je nepříznivá ekonomická situace firem, které dodávaly zboží nebo služby společnosti OKD. Krajská tripartita proto připravila několik návrhů opatření, které mohou zabránit krachu zdejších firem.

V Karviné se propadla střecha tělocvičny

27. června 2016 18:06 | Karviná | Jiří Brzóska

Obrovská rána se ozvala v pátek odpoledne v Karviné-Novém Městě. Tělocvična Střední školy techniky a služeb se rázem ocitla bez střechy. Naštěstí se ale nikomu nic nestalo. Tělocvična byla totiž už týden kvůli propadajícímu se stropu uzavřena.

Polar Extreme Team opět nezklamal

27. června 2016 17:56 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Polar Extreme Team opět nezklamal. O víkendu v Hradci nad Moravicí borci startující pod hlavičkou naší televize prokázali, že patří ke špičce adrenalinových závodníků. Extrémní závod KILPI HEROES RACE totiž s přehledem ovládli.

Absolventi hornických oborů teď práci v OKD nenajdou

24. června 2016 15:01 | Karviná | Jiří Brzóska

Z důvodu nedostatku kvalifikovaných důlních pracovníků otevřela před sedmi lety karvinská Střední škola techniky a služeb dva hornické učňovské obory. Později k nim přibyl i jeden maturitní. Učně i studenty ke studiu motivovala hlavně slíbená jistota práce. Pro letošní absolventy ale uplatnění v OKD není.

Pohár mistrů evropských zemí získala Stonava

22. června 2016 19:48 | Stonava | Jiří Brzóska

Sáloví fotbalisté SC Premium Stonava opět prokázali, že patří mezi ty nejlepší. V kategorii veteránů si po letošním opětovném získání republikového titulu připsali další úspěch, vybojovali Pohár mistrů evropských zemí.

Školu v přírodě si stonavští žáci pochvalovali

22. června 2016 13:50 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavští školáci, stejně jako předškoláci mají za sebou pobyt v Luhačovicích. Zatímco ale děti z mateřských školek do lázeňského městečka odjeli na týden, žáci prvního stupně byli ve škole v přírodě déle.

Senioři mají ve Stonavě právní ochranu zdarma

22. června 2016 9:52 | Stonava | Jiří Brzóska

Už více jak dva měsíce mají stonavští senioři možnost celoroční právní ochrany. Mnozí už toho využili například v otázce dědického řízení.

Tankovali bez placení, teď jim hrozí vězení

17. června 2016 16:58 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Hned několik případů krádeží pohonných hmot řešili policisté na Karvinsku. Zloděj, který pokaždé natankoval benzín a bez placení odjel, byl nakonec dopaden. Jak jsme zjistili, dalšího zloděje benzínu zadrželi i policisté z polského Těšína.

Senátem prošly dřívější odchody horníků do důchodu

16. června 2016 15:59 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Ve středu se Senát Parlamentu ČR zabýval otázkou penze horníků z hlubinných dolů. Stejně jako Poslanecká sněmovna i senátoři dali novele zákona zelenou. Nové pravidlo, které by mělo platit od října umožnuje horníkům odchod do starobního důchodu o sedm let dříve.

Stonava se rozrostla o dalších sedm dětí

15. června 2016 19:43 | Stonava | Jiří Brzóska

Krzysztof Bystroň, Dominika Febrová a Sofie Sembolová, to jsou jména tří stonavských novorozeňat, které obec při slavnostním zápisu do pamětní knihy obce přivítala do života. O kulturní vystoupení se postaraly děti z mateřské školy na Hořanech a Holkovicích. To ale nejsou všechny nově narozené stonavské děti. Po skončení jednoho obřadu následoval hned druhý. Tady přišli rodiče představit Matěje Baloga, Petra Brožka, Evu Grzonkovou a Veroniku Kovářovou.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více