Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Policie nedělá u přijímaček rozdíly mezi pohlavími

18. července 2016 10:16 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Přestože Policie ČR v současné době nevyhlásila v Moravskoslezském kraji žádný hromadný nábor, zájemce ale neodmítá. Uchazeči ovšem musí splnit náročné požadavky, včetně perfektní fyzické kondice. Pohlaví přitom nehraje žádnou roli.

Z agresivních mužů se vyklubali domácí násilníci

15. července 2016 14:48 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

V posledních dnech policisté na Karvinsku zaznamenali několik případů nebezpečném vyhrožování, vydírání či fyzickém napadení. Šetřením těchto skutků kriminalisté odhalili hned dva případy domácího násilí. Agresorům teď hrozí až několikaleté vězení.

Albrechtická pouť se přesunula do centra obce

14. července 2016 15:40 | Albrechtice | Jiří Brzóska

V Albrechticích jsou dva římskokatolické kostely, oba jsou zasvěceny apoštolům Petru a Pavlovi. Jejich svátek připadá na 29. června a to je důvod k oslavě. A navíc, dřevěný kostelík na hřbitově má letos 250 let.

Mladí Romové mohli za odměnu strávit týden na vodě

14. července 2016 15:27 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Obecně prospěšná společnost Vzájemné soužití se již 18 let zaměřuje na podporu lidí žijících v sociálně vyloučených lokalitách Ostravy. Jedním z projektů, jak zpestřit dospívající mládeži prázdniny místo toho, aby jen posedávala venku, je Visegrádský čtyřlístek - mezinárodní vodácké setkání Čechů, Slováků, Poláků a Maďarů ve Věřňovicích.

Stonavská pouť bude letos opět dvoudenní

13. července 2016 16:58 | Stonava | Jiří Brzóska

Přípravy na tradiční prázdninovou událost Stonavskou pouť vrcholí. Veřejná prostranství jsou stejně jako v předchozích letech uklizená a radnice už zvládla všechny organizační starosti s umístěním všech pouťových atrakcí. Prostě, jako vždycky. Návštěvníci poutě však letos zaznamenají jednu zásadní změnu. Program bude kromě centra obce rovněž v areálu sportovního klubu Stonava.

Stonavští zahrádkáři přivítali léto

13. července 2016 16:56 | Stonava | Jiří Brzóska

K létu neodmyslitelně patří grilování. Stonavští zahrádkáři proto i letos pozvali do své klubovny na Stavech nejen své členy, ale i širokou veřejnost, aby společně strávili krásné sobotní odpoledne.

Stonavští tanečníci zabodovali v taneční soutěži

13. července 2016 16:54 | Stonava | Jiří Brzóska

Stonavské děti si zaslouženě užívají dvouměsíční prázdniny. My se ale ještě na chvíli vrátíme zpět do června. Ve Stonavě totiž proběhl další ročník taneční galashow, ve které malí tanečníci ukázali svým rodičům to, co se během celého roku v tanečním kroužku pod vedením Marka Kypúse naučili.

Stát stále nerozhodl o výši finanční pomoci OKD

12. července 2016 15:33 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Společnost OKD, která je v insolvenci dostane od státu peníze na srpnové výplaty. Nicméně těžaři budou potřebovat v rámci procesu případné reorganizace v letošním roce externí úvěr až jednu miliardu korun. Zda jim úvěr poskytne stát, ale vláda zatím nerozhodla.

Pozor na kapsáře, kradou i nezletilé děti

8. července 2016 14:13 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Nejen před Vánocemi, ale po celý rok by měli být lidé obezřetní a hlídat si své doklady, peněženky a mobily. Lapkové jsou totiž neustále ve střehu. Na Karvinsku dokonce kradou i nezletilé děti.

Vloupal se do restaurace, policie teď po něm pátrá

7. července 2016 14:37 | Stonava | Jiří Brzóska

Policisté obvodního oddělení v Horní Suché pátrají po zloději, který se v nočních hodinách vloupal do Stonavské restaurace. Jeho pohyb zaznamenaly kamery. Z jeho identifikací můžete pomoc i Vy, diváci naší televize.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více