Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonawscy esperantyści - Stonavští esperantisté

6. ledna 2016 21:22 | Stonava | Jiří Brzóska

Książnica Cieszyńska otrzymała w darze cenny zbiór książek esperanckich, są wśród nich publikacje dotyczące Stonawy. - Těšínská knižnice dostala darem vzácnou sbírku publikací v esperanto, jsou mezi nimi rovněž publikace ze Stonavy.

Motoristé mají zájem o registrační značky na přání

5. ledna 2016 16:01 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Od 1. ledna mohou čeští motoristé na svých vozidlech používat registrační značky z vlastním textem. Zažádat o ni, ale mohli až první úřední den v novém roce. Zatímco v Ostravě o značku na přání projevilo v pondělí zájem vice jak 30 žadatelů, na Karvinsku se fronty nestály.

Policejní pes zadržel zdrogovaného řidiče

4. ledna 2016 15:45 | Karviná | Jiří Brzóska

Policejní pes musel být nasazen v Karviné při pátrání po řidiči, který se divokou jízdou ulicemi města snažil vyhnout kontrole. Po několika minutách jízdy své vozidlo opustil a schoval se v lese. 28letý muž byl totiž pod vlivem drog a nevlastnil řidičský průkaz.

Vánoční koncert hornické kapely poprvé ve Stonavě

30. prosince 2015 19:57 | Stonava | Jiří Brzóska

Hornická kapela pod taktovkou J.Šindela letos poprvé během dvacetileté tradice svých vánočních koncertů opustila havířovský sál kulturního domu Reneta a veřejnosti svůj program představila ve Stonavě.

Vánoční setkání SPCCH Stonava

30. prosince 2015 19:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Vánoční svátky jsou obdobím různých společenských setkání. V domě PZKO se proto i letos sešli členové místní organizace svazu postižených civilizačními chorobami, aby v příjemné atmosféře strávili společně sváteční odpoledne. O dobrou náladu se přičinily Havířovské Babky, které si připravily program plný vyprávění a písniček ve slezském nářečí.

Sportovci bilancovali rok 2015

30. prosince 2015 19:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Konec roku je bilancováním toho, co se povedlo, co ne a co je třeba v příštím roce zlepšit. Rok 2015 hodnotili i stonavští sportovci.

Hodnocení roku 2015 starostou obce a přání do roku 2016

30. prosince 2015 19:54 | Stonava | Jiří Brzóska

Stojíme na prahu nového roku. Jaký byl vlastně rok 2015 z pohledu vedení stonavské radnice? Na to jsme se zeptali přímo starosty obce.

Wigilijka PZKO - Vánoční odpoledne PZKO

30. prosince 2015 19:53 | Stonava | Jiří Brzóska

W programie wystąpił chór mieszany PZKO oraz orkiestra Bronisława Jelenia z Podstawowej Szkoły Artystycznej w Karwinie. - Program připravily smíšený sbor PZKO Stonava a orchestr Bronislava Jelena ze základní umělecké školy v Karviné.

Stonavská Barborka 2015

30. prosince 2015 15:49 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Sestřih z 9. ročníku soutěže v komorním a ansámblovém zpěvu

Radnice na Karvinsku řeší problematiku odpadů

29. prosince 2015 14:45 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Radnice na Karvinsku za začínají zabývat otázkou, jak vyřešit problematiku odpadového hospodářství po roce 2024, kdy nebude možno na skládky ukládat odpad tak, jak je tomu v současnosti. Jedním z řešení je vybudování nové třídící linky, která ještě důkladněji vyseparuje odpad z popelnic.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více