Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavská vánoční atmosféra okem kamery

23. prosince 2015 21:21 | Stonava | Jiří Brzóska

1. Pečení perníčků v MŠ Hořany
2. Výroba keramických ozdob v MŠ Dolany
3. Vánoční besídka v ZŠ Hořany
4. Setkání zastupitelů s presbyterstvem SCEAV
5. Koncert žáků ZUŠ v Domě PZKO
6. Koncert žáků ZUŠ v DPS
7. Rozsvícení vánočního stromu

Společná řešení pro lepší učení

23. prosince 2015 16:16 | Karviná | Jiří Brzóska

Projekt města Karviná k podpoře žáků ohrožených školním neúspěchem

Ve Stonavě budou svítit dva vánoční stromy

16. prosince 2015 17:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Přípravy na Vánoce vrcholí i ve Stonavě. K tradicím, které se v obci už několik let udržují, patří slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Letos budou svítit opět dva. Jeden na Novém Světě a druhý před stonavskou radnicí.

Hornické tradice se udržují i ve Stonavě

16. prosince 2015 17:55 | Stonava | Jiří Brzóska

Už podruhé obec ve spolupráci s krojovanými horníky uspořádala skok přes kůži. Letos se na přípravách podílely i šachty.

Mikulášské besídky MŠ měly vánoční atmosféru

16. prosince 2015 17:55 | Stonava | Jiří Brzóska

Vánoční atmosféra se linula sálem Domu PZKO během Mikulášských besídek dětí z mateřských škol.

Nagroda dla Sceny Polskiej TC - Ocenění pro Polskou scénu TD

16. prosince 2015 17:48 | Stonava | Jiří Brzóska

Za inscenizację sztuki Emila Zegadłowicza Powsinogi beskidzkie w reżyserii Bogdana Kokotka Scena Polska TC zdobyła specjalną nagrodę w ogólnopolskim konkursie teatrów Żywa Klasyka. - Za inscenaci Beskydských tuláků Emila Zegadłowicze Polská scéna TD získala zvláštní ocenění v divadelní soutěži Živá klasika.

O ilustracjach w bibliotece - O ilustracích v knihovně

16. prosince 2015 17:47 | Stonava | Jiří Brzóska

Grudniowa lekcja biblioteczna uczniów PSP w Stonawie poświęcona była polskim ilustratorom książek dla dzieci.- Knihovnická lekce, které se účastnily žáci stonavské školy pojednávala o polských ilustrátorech dětských knih.

Situace v OKD je napjatá a budoucnost nejistá

11. prosince 2015 17:28 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

Hrozba propouštění ale i vyhlášení konkurzu. To jsou vyhlídky ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka k současné situaci v OKD. Situace je přitom natolik vážná, že nejde už jen o Důl Paskov. Ve čtvrtek se proto v Praze setkal ministr Mládek se zástupci odborářů.

Fámy o českotěšínském pedofilovi jsou vyvráceny

10. prosince 2015 15:53 | Celý MS kraj | Jiří Brzóska

V reakci na případ, kdy se neznámý muž v Dobraticích na Frýdecko-Místecku údajně pokusil nalákat nezletilou dívku do vozidla a o kterém jsme Vás na začátku prosince informovali, začaly se v Českém Těšíně prostřednictvím sociálních sítí objevovat zprávy, že i tady došlo k několika podobným případům. Kriminalisté proto vše začali prověřovat.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více