Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Brzóska

Stonavská humanitarní sbírka bude určena pro Ukrajinu

9. března 2022 15:18 | Stonava | Jiří Brzóska

Sportovní hala ve Stonavě poskytuje pravidelně dvakrát ročně zázemí pro humanitární sbírku určenou potřebným lidem, zvláště na Zakarpatské Ukrajině. Jak nám potvrdila organizátorka stonavské sbírky, letošní jaro nebude výjimkou, ba naopak. Potřebný sortiment bude rozšířen o další potřebné věci.

Stonavané vzpomínají na zájezd do Lvova, město si nyní nedokáží představit

9. března 2022 15:14 | Stonava | Jiří Brzóska

Válečný konflikt na Ukrajině vyvolal nejen mimořádně velkou vlnu solidaritu, ale i řadu vzpomínek na dobu, kdy byla tato země cílem mnoha turistů. Své o tom ví i někteří Stonavané.

Děti si ve školce povídaly o zvířátkách v lese

2. března 2022 15:59 | Stonava | Jiří Brzóska

Do mateřské školy na Hořanech přišla za místními Beruškami myslivkyně. Společně si povídali nejen o zvířátkách, ale hlavně o tom, jak se správně chovat v lese.

Fotbalisté SK Stonava se připravují na mistrovská utkání

2. března 2022 15:56 | Stonava | Jiří Brzóska

Muži SK Stonava se na jarní část fotbalového sezóny důkladně připravují. Kromě pravidelných tréninků mají za sebou už i několik přátelských utkání. Stonavský manšaft doznal i několik změn.

Wystawa plastyków w SAP w Cieszynie

2. března 2022 15:54 | Stonava | Jiří Brzóska

Po dwu latach kowidowej przerwy członkowie Stowarzyszenia Artystów Plastyków mogli zaprezentować się publiczności. W Galerii Ceglanej Domu Narodowego w Cieszynie odbył się uroczysty wernisaż ich prac.

Pečovatelská služba ELIM Stonava v obci velmi pomáhá

23. února 2022 14:28 | Stonava | Jiří Brzóska

Pečovatelská služba Slezské diakonie je ve Stonavě zajišťována prostřednictvím terénní pečovatelské služby ELIM Stonava. Určena je nejen seniorům, ale i lidem od 27 let věku, se sníženou soběstačností. Hlavním posláním je poskytování individuální podpory a pomoci při zvládání každodenní péče o vlastní osobu a domácnost.

Zimní olympijské hry v MŠ Dolany

16. února 2022 15:23 | Stonava | Jiří Brzóska

Děti v mateřské škole na Dolanech prožily týden ve znamení zimních olympijských her, které se letos konají v Pekingu. Hravou formou se seznámily s různými sportovními disciplínami a zásadami fair-play.

Berušky hrály hokej v plné výstroji

16. února 2022 15:22 | Stonava | Jiří Brzóska

Tématu zimních olympijských her se věnovaly i děti v mateřské škole na Hořanech. Dozvěděly se například, že barvy na kruzích olympijského znaku patří jednotlivým světadílům. Seznámily se s jednotlivými disciplínami a díky jednomu z tatínků malých předškoláků, panu Orzulikovi, který jim zapůjčil hokejovou výstroj, se děti proměnily v opravdové hokejisty. Vyvrcholením tématu Zimní sporty – Olympiáda 2022 pak byl hokejový zápas, který si všichni náramně užili.

Palírenská sezóna pomalu končí, byla průměrná

16. února 2022 15:21 | Stonava | Jiří Brzóska

Sezóna pěstitelského pálení se pomalu chýlí ke konci. S kamerou jsme se proto vydali do místní palírny, abychom zjistili, jaká byla a zda-li kvasy místních zahrádkářů byly kvalitní.

Třídit odpad se vyplatí, výše poplatku zůstává v Albrechticích zachována

10. února 2022 13:11 | Albrechtice | Jiří Brzóska

O tom, že se vyplatí třídit odpad, se mohou přesvědčit i obyvatelé Albrechtic. Místní poplatek za odpad totiž zůstává pro letošní rok nezměněn.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více