Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Fotbalový Baník Ostrava by se mohl vrátit na stadion Bazaly

13. února 2024 15:00 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava plánuje vybudovat nové zázemí pro fotbalový klub FC Baník Ostrava. Chce prověřit, zda by se fotbalisté mohli vrátit zpět na věhlasný stadion Bazaly. Ten byl domovským areálem Baníku od roku 1959 až do sezony 2014/2015. Město si nechá zpracovat ověřovací studii, která má ukázat, jestli je v původním areálu možné postavit stadion pro 15 tisíc lidí.

Školačka si vzala život skokem z mostu na frekventovanou Rudnou v Ostravě

13. února 2024 13:49 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Tragická a velmi smutná událost otřásla v úterý ráno Ostravou. Skokem z mostu na frekventovanou Rudnou ulici tam ukončila svůj život nezletilá dívka. Záchranáři se ji na místě pokoušeli několik desítek minut oživovat. Policisté museli na dvě hodiny jeden směr uzavřít.

V Kopřivnici-Lubině havaroval kamion s kovovými svitky, hasiči řešili únik nafty do půdy

13. února 2024 7:23 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Tři hasičské jednotky se v pondělí odpoledne zapojily do likvidace následků dopravní nehody kamionu, který se v kopřivnické části Lubina převrátil na bok. Kamion vezl kovové svitky o hmotnosti 10 tun a unikla z něj nafta.

Opavští strážníci zachránili dva lidské životy

12. února 2024 21:47 | Opava | Jiří Cileček

Doslova ve správnou chvíli a na správném místě byli hned dvakrát opavští strážníci. Jako strážní andělé zachránili v neděli odpoledne a v pondělí nad ránem dva lidské životy. V jednom případě pomohl také automatický defibrilátor, který mají ve své výbavě.

Zoo Ostrava ukázala první fotky i video nedávno narozeného šimpanze

12. února 2024 19:51 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Zoo Ostrava hlásí nový přírůstek v rodině kriticky ohrožených šimpanzů hornoguinejských. 6. února se tady narodilo v pořadí třetí mládě v zoologické zahradě.

Přetížení o téměř 12 tun. Policisté stále loví kamiony porušující předpisy

12. února 2024 19:23 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Téměř dvanáctitunové přetížení, nadrozměrné kamiony i řidiči, kteří neměli záznam odpočinku. To je jen malý výčet posledních úlovků Moravskoslezského policejního KAMION - TEAMu. Od začátku roku se zaměřili na kontroly hlavně na dálnici D1.

Ve Frýdeckém lese se buduje nová zastávka MHD, kvůli bezpečnosti cestujících

Frýdek-Místek buduje úplně novou autobusovou zastávku ve Frýdeckém lese na Panských Nových Dvorech. Její zřízení požadovali tamní občané, protože v místě je velký provoz a pohybují se tam děti při cestě do školy a zpět. Práce probíhají bez přerušení provozu frekventované cesty a potrvají tři měsíce.

Hlasování v projektu Zapoj F-M probíhá do 26. února

Do 26. února běží veřejná anketa ve 3. ročníku ZAPOJ F-M. Lidé v ní mohou vybírat místo, které projde úpravou. Na jeho proměnu pak dá město opět milion korun. Na výběr je ze čtyř lokalit.

Stavba Alzheimer centra ve Frýdku-Místku by mohla začít v roce 2025

Frýdek-Místek dlouhodobě usiluje o vznik Alzheimer centra. To vybuduje soukromý investor, který už pracuje na projektu. Město současně vedle postaví Domovinku, zařízení pro osoby se sníženou soběstačností. Aktuálně už se připravuje vybudování potřebné infrastruktury.

Pět pádů z výšek v Moravskoslezském kraji. Dvěma lidem už nebylo pomoci

12. února 2024 12:10 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v Moravskoslezském kraji během uplynulého týdne celkem u pěti vážných případů, kdy došlo k pádům osob z výšky. Dva lidé při nich zemřeli a tři byli vážně zraněni.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více