Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Šest zraněných po srážce tří aut v Ostravě. Jeden z řidičů nedal přednost

12. února 2024 9:21 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Vážná nehoda zaměstnala v neděli večer u Domu energetiky v Ostravě hasiče, záchranáře i policisty. Jeden z řidičů nedal přednost a naboural do auta projíždějícího křižovatkou. Náraz vůz odhodil do dalšího vozu. Výsledkem bylo šest zraněných a na dvě hodiny uzavřená frekventovaná křižovatka. Místem neprojely ani tramvaje.

Pokus o vraždu na studentských kolejích v Ostravě

11. února 2024 10:48 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dva vysokoškolští studenti se pohádali a jeden druhého pobodal nožem. Útočník navíc utekl a celou noc po něm pátrala policie. Zadrželi ho druhý den a později byl obviněn z pokusu o vraždu.

Kamarádi dolů sfárejme! Téma Masopustu Ostrava, kterým ožije centrum města

Moravská Ostrava a Přívoz se připravuje na další ročník velkolepého Masopustu Ostrava. Ten proběhne v úterý 13. února na Masarykově náměstí. Program začne v 11:00 hodin Masopustním jarmarkem. Odpoledne pak po předání masopustního práva projde městem oblíbený průvod masek.

MHD ve Frýdku-Místku bude mít flotilu nových elektrobusů i elektronické tabule na zastávkách

Cestující frýdecko-místeckou hromadnou dopravou se mohou těšit na flotilu zbrusu nových autobusů. Dopravce společně s městem usiluje o modernizaci a do vozového parku přibydou další elektrobusy. Další novinkou budou také informační LED tabule na zastávkách.

Tříkrálová sbírka byla na Frýdecko-Místecku opět úspěšná, vybralo se přes 2,7 milionu korun

Lidé i letos hojně podpořili oblíbenou Tříkrálovou sbírku. Na Frýdecko-Místecku se vybralo přes 2,7 milionu korun. Charita letos využije peníze na čtyři záměry. Nákup nového vybavení, obnovu vozového parku a podporu dvou služeb.

Primátor i záchranáři ocenili policisty za záchranu tonoucího ve Frýdku-Místku

Svědek a dva policisté byli jako první u tonoucího muže v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Jeden z policistů se dokonce vrhl do vody, aby se dostal na ostrůvek na druhou stranu. Společně pak prováděli resuscitaci. Profesionální zásah a spolupráci nyní ocenil primátor města a také členové záchranné služby.

Chátrající kulturní památka na náměstí ve Frýdku-Místku má projít opravou

Zdevastovanou kulturní památku na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku čeká rekonstrukce. Chystanou opravu rohové budovy na začátku Hluboké ulice potvrdil aktuální vlastník objektu. Dům chátrá již od 80. let, s pracemi se má začít v roce 2025.

Nemocnice ve Frýdku-Místku učí děti nebát se zubaře a správně pečovat o zuby

Nemocnice ve Frýdku-Místku učí děti nebát se zubaře. Preventivní program pro rodiče s dětmi se nově rozšířil o základní a mateřské školy. Děti navštíví ordinaci, kde si doslova vyzkouší práci zubních lékařů a zároveň se dozví, jak správně pečovat o zuby. Nový vzdělávací program podpořil magistrát.

Masopustní jarmark s tradiční zabijačkou ovládl náměstí Svobody ve Frýdku-Místku

Masopustní průvod plný všemožných masek. Hudba, kejklíři, komedianti a plno stánků s dobrým jídlem i pitím. Ale hlavně ukázka porcování prasátka na výrobu jitrnic, jelit a dalšího masa. Takový byl další ročník Masopustního jarmarku ve Frýdku-Místku

Centrální ostravský obvod oživuje Přívoz. V Orebitské opraví kanalizaci, povrch i další dům

Investice za více než 35 milionů korun. To čeká v letošním roce Orebitskou ulici v Ostravě-Přivozu. Bude se tady opravovat kanalizace a ulice dostane i nový povrch. Souběžně bude probíhat také rekonstrukce jednoho z bytových domů.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více