Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Lidé ve Frýdku-Místku budou v participaci vybírat další místo k proměně za milion

Oblíbený participativní rozpočet Zapoj F-M postoupil do další fáze. Z návrhů občanů byly pro letošní ročník vybrány čtyři lokality. O tom, která projde úpravou za milion korun se rozhodne v hlasování. To bude možné online i psaným hlasovacím lístkem. Ale také přes QR kódy, které jsou přímo na konkrétních místech.

Zpravodaj F-M uspěl v celostátní soutěži Radniční listy 2023

Radniční listy roku 2023. To je soutěž, ve které pohledem odborné poroty uspěl i Zpravodaj F-M. skončil sice na 4. místě, ale ve své kategorii byl nejlepší v kraji. Porota ho hodnotila jako nadprůměrné periodikum s vysokou obsahovou kvalitou.

Ve Frýdku-Místku už začaly provizorní opravy výtluků na cestách

Technické služby ve Frýdku-Místku už začaly s prvními provizorními opravami výtluků na městských silnicích. Oprava probíhá pomocí studené obalované asfaltové směsi. Obalovny s teplým asfaltem se totiž rozjedou až na jaře. Až poté pak přijdou na řadu velké celoplošné opravy komunikací.

Hasiči na Frýdecko-Místecku mají za rok 2023 na kontě téměř 1 300 výjezdů

Téměř 1 300 výjezdů mají na kontě hasiči z okresu Frýdek-Místek za rok 2023. Nejčastěji zasahovali u technických událostí. Až pak to byly dopravní nehody a požáry. Centrální hasičská stanice ve Frýdku-Místku loni také dokončila rozsáhlý projekt zateplení, na který hasičům přispělo i město.

Frýdecká skládka přebírá plasty ručně. Město apeluje na správné třídění odpadů

7,5 tuny plastu denně. Tolik projde pod rukama odpadu ženám na třídící lince Frýdecké skládky. Plasty se totiž dotřiďují ručně. Proto je velmi důležité, aby lidé správně třídili odpad. V plastech se totiž často nachází věci, které by tam vůbec neměly být.

Masopustní jarmark ve Frýdku-Místku letos zve na bohatý program

Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku ožije v sobotu 3. února Masopustním jarmarkem. Program pro malé i velké bude opět ve znamení několika masopustních průvodů s maskami. Řezník Krkovička ukáže a povypráví, jak se bourá prasátko. A nebudou chybět ani stánky s tradičními farmářskými a zabijačkovými produkty.

Devět zraněných včetně dítěte u sedmi nehod na Ostravsku a Opavsku

29. ledna 2024 11:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Auta v příkopech i na střeše. Řidiče v pondělí ráno velmi potrápila ledovka na silnicích na Ostravsku a Opavsku. Záchranáři vyjížděli k sedmi nehodám, při kterých se zranilo devět lidí. Jedno z nich bylo také šestileté dítě.

Vlak v Opavě srazil ženu v kolejišti, na místě zemřela

28. ledna 2024 19:13 | Opava | Jiří Cileček

Další tragická nehoda zastavila provoz na železnici v Opavě. Osobní vlak na příjezdu od Krnova srazil ženu v kolejišti. Ta bohužel na místě zemřela.

Tomáš Štverák zkompletoval na extrémním závodu LH24 zlatý hattrick

28. ledna 2024 15:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Boje o nejvyšší příčky do posledních minut byly ozdobou 11. ročníku extrémního závodu IMOS LH24 2024 - 24 hodin na Lysé hoře. Absolutním vítězem se potřetí za sebou stal Tomáš Štverák, který v nejrychlejším čase absolvoval 13 okruhů a za 22 hodin a 35 minut zvládl porci 173 kilometrů s neuvěřitelným převýšením 11 300 metrů. Obhájit loňské vítězství se v kategorii žen podařilo i Kateřině Klepáčové. Fantomem Lysé hory se stal Emil Trombik z Českého Těšína. V 77 letech dokázal strávit na trase celý den i noc a v nohách měl po šesti kolech 80 kilometrů.

Pes uvízl uprostřed zamrzlé vodní plochy v Orlové, zachránili ho hasiči

27. ledna 2024 18:47 | Orlová | Jiří Cileček

Dvě jednotky hasičů zachraňovaly v sobotu z ostrůvku uprostřed zamrzlé vodní plochy psa malého vzrůstu. Jeden z hasičů se opatrně plazil po ledě, aby se k pejskovi dostal. Následně mu pomohl zpět na břeh.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více