Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Hejtman MS kraje Jan Krkoška navštívil v Malé Morávce rekreanty retro pobytu Rekreace ROH jako tenkrát

2. října 2023 8:54 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Všichni si jistě pamatujeme dnes již kultovní veselohry s Jaroslavem Marvanem Dovolená s Andělem a Anděl na horách. Právě ty se staly inspirací pro pořadatele téměř věrného retro pobytu. V Malé Morávce Jeseníkách retro rekreanti přivítali i hejtmana našeho kraje.

Závěr léta na bruntálském náměstí patřil oblíbenému burčákobraní

29. září 2023 16:17 | Bruntál | Karel Soukop

Gastro festivaly, různá vinobraní, buchtobraní, pivní, řízkové nebo borůvkové akce patří každoročně k oblíbeným příležitostem k setkávání. V Bruntále se mezi ně v posledních letech zařadilo i burčákobraní, které se koná na bruntálském náměstí Míru. Letos se konalo za krásného, téměř letního počasí.

Den moderních technologií na bruntálské průmyslovce uzavřel mezinárodní projekt Technika bez hranic

27. září 2023 12:00 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Projekt Technika bez hranic realizovala Bruntálská Střední průmyslová škola a Obchodní akademie od roku 2019 . Společně s partnery z Polska a Slovenska řešili problematiku inovace technologií, odborného vzdělávání a jeho propojení s podnikatelskou praxí. Společná konference celý projekt uzavřela.

V Bruntále zahájilo provoz výzkumné a zahradní centrum. Kromě zahradnické nabídky tady probíhá důležitý výzkum

25. září 2023 11:52 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Rozsáhlá výzkumná činnost probíhá v Bruntále v nově otevřeném zahraním centru. Zkoumá zateplení a zazeleňování fasád budov a vhodné podmínky a předpoklady pro to. Součástí je také plná energetická soběstačnost nového centra.

Krajský BESIP uspořádal pro školy dopravní a zábavnou akci na břehu Slezské Harty

25. září 2023 9:06 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Do Leskovce nad Moravicí k břehům Slezské Harty se sjely školy z Bruntálska, aby se pobavily a hlavně poučily na dopravně bezpečnostní akcí BESIPu. Na připravených stanovištích si žáci mohli vyzkoušet nejen své znalosti, ale i zručnost a orientaci. Čekala je tu také i zábava.

Veletrh sociálních služeb byl v Bruntále vůbec poprvé pořádán venku na náměstí Míru

17. září 2023 21:11 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vůbec poprvé byl po covidové pauze v Bruntále pořádán Veletrh sociálních služeb v novém konceptu. Pořadatelé zvolili rozlehlé prostory náměstí Míru, kde se mohlo účastnit více poskytovatelů služeb i návštěvníků.

V Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku proběhla slavnostní vernisáž výstavy k 50 letému výročí CHKO Beskydy

17. září 2023 13:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V další reportáži se přesuneme na zámek ve Frýdku Místku. Proběhla tady oslava 50. let CHKO Beskydy, zarámovaná výstavou Beskyde Beskyde, kdo po tobě 50 let ide. Pořádalo ji místní Muzeum Beskyd ve spolupráci s Oravským muzeem, CHKO Beskydy a spolkem Salamandr.

Zajímavě pojatá Zámecká noc na bruntálském zámku přinesla nové informace o opomíjené plodině – máku setému

17. září 2023 13:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Na zámku v Bruntále navštívíme neobvykle pojatou Zámeckou noc. Ta byla tentokrát celá věnovaná dosud docela opomíjené, ale velmi důležité plodině – Máku setému.

Krnovská nemocnice oslavila 111. výročí svého založení s kapelou Noname a Olgou Lounovou

17. září 2023 13:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Právě v srpnu uplynulo 111 let od chvíle, kdy v krnovské nemocnici ošetřili prvního pacienta. Po loňských oslavách kulatého výročí s Jarkem Nohavicou si ani letos nenechaly slavnostní večer ujít stovky zájemců. Byli mezi nimi současní i bývalí zaměstnanci, zástupci obcí a měst i návštěvníci, kteří se těšili na hudební hosty.

Burčákobraní na bruntálském náměstí s cimbálovkou lákalo i chutnalo

17. září 2023 11:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Gastro festivaly, různá vinobraní, buchtobraní, pivní, řízkové nebo borůvkové akce patří každoročně k oblíbeným příležitostem k setkávání. V Bruntále se mezi ně v posledních letech zařadilo i burčákobraní, které se koná na bruntálském náměstí Míru. Letos se konalo za krásného, téměř letního počasí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více