Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Domov Pohoda v Bruntále oslavil zahradní slavností Den seniorů

7. září 2023 16:09 | Bruntál | Karel Soukop

Den plný spokojenosti a radosti prožili senioři z bruntálského domova Pohoda. Pracovníci domova pro ně připravili tradiční a oblíbenou oslavu Dne seniorů.

Tábornický oddíl Tulák oslavil v Bruntále 40 let nepřetržitého trvání oddílu

7. září 2023 14:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Čtyřicet let svého nepřetržitého trvání si připomněli současní i bývalí členové bruntálského tábornického oddílu Tulák. Oddíl s tak dlouhou historií nemá snad v regionu obdoby.

K obnově kostela v zaniklé obci Pelhřimovy hnutím Duha Jeseníky se připojili dobrovolníci z celé republiky

6. září 2023 18:16 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Desítky dobrovolníků z celé republiky se sjely do zaniklé obce Pelhřimovy na dobrovolnický víkend a wortkshop. Hnutí Duha Jeseníky již několik let pracuje na obnově zdejšího zdevastovaného kostela a jeho okolí.

Kunínský zámek získal unikátní exponáty a pořádá akce k letošnímu roku Harrachů

5. září 2023 8:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krásný barokní zámek v Kuníně, postavený v první polovině 18. století pro rodinu Harrachů byl v poválečných letech téměř zdevastován. Nyní je po rekonstrukcích otevřen již 19 let a ožívá akcemi a unikátními exponáty. Nedávnou velkou akcí byla Hradozámecká noc.

Nejnáročnější oprava silnice, která spojuje obchodní zónu s největším sídlištěm byla zahájena v Bruntále

5. září 2023 8:43 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Bruntále byla zahájena rekonstrukce silnice Dolní s napojením vjezdu na sídliště. Jedná se o jednu z největších silničních a investičních akcí. Nikoli délkou, ale svou náročností na dopravní omezení a organizaci dopravy v rušné křižovatce.

Rekonstrukce silnice Dolní v Bruntále nebude trvat dlouho, vyžádá si však velká dopravní omezení

4. září 2023 11:41 | Bruntál | Karel Soukop

V Bruntále byla zahájena rekonstrukce silnice Dolní s napojením vjezdu na sídliště. Jedná se o jednu z největších silničních a investičních akcí. Nikoli délkou, ale svou náročností na dopravní omezení a organizaci dopravy v rušné křižovatce.

Léto na Barboře uzavřelo Těšínské divadlo

4. září 2023 10:51 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Nyní navštívíme bývalý důl Barbora na Karvinsku, kde se konala série akcí v rámci projektu Léto na Barboře.

Zámek v Kuníně žije akcemi k roku Harrachů s mnoha unikátními exponáty

4. září 2023 10:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Nyní zavítáme do Kunína nedaleko Nového Jičína. Krásný barokní zámek, postavený v první polovině 18. století pro rodinu Harrachů byl v poválečných letech téměř zdevastován. Nyní je po rekonstrukcích otevřen již 19 let a ožívá akcemi a unikátními exponáty. Nedávnou velkou akcí byla Hradozámecká noc.

Slavnost 10. výročí Památníku obětem hor v Jeseníkách proběhla na Červenohorském sedle

4. září 2023 8:48 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Přátelé, pozůstalí i veřejnost se sešli v lese u Červenohorského sedla v Jeseníkách. Památník obětem hor, který tady stojí, byl postaven právě před 10 lety. Jsou v něm umístěny plakety jako připomínka a uctění památky těm, kteří v uplynulých letech v Jeseníkách zahynuli.

Zajímavé výstavy v nově rekonstruovaných síních Žerotínského zámku v Novém Jičíně

30. srpna 2023 9:28 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Další reportáž nás zavede na Žerotínský zámek do Nového Jičína. Muzeum Novojičínska tady stylově opravilo výstavní prostory, ve kterých pravidelně připravuje zajímavé výstavy. Ty nejsou zaměřeny jen na výtvarné umění, ale také na zajímavé expozice, které jinde neuvidíte.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více