Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Unikátní plovoucí molo bylo otevřeno mezi Razovou a Leskovcem u břehů Slezské Harty

23. srpna 2023 9:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Slezská Harta dále ožívá. Poblíž nově otevřené cyklostezky mezi obcemi Razová a Leskovec nad Moravicí vyrostlo unikátní plovoucí molo. Vedle Větřkovické přehrady a Karvinského moře je jedním ze tří nových mol, která vznikla díky investici MS kraje.

Borůvkové hody s rekordní účastí návštěvníků, stánků i restaurací zaplnily Malou Morávku již podvaadvacáté

22. srpna 2023 11:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Podhorskou Malou Morávku již podvaadvacáté obsadili prodejci a návštěvníci dalšího ročníku Borůvkových hodů. Borůvky jako superpotravina a dietní antioxidant jsou rok od roku oblíbenější a to se projevuje na rostoucím zájmu o tuto akci.

Bruntál měl na Dračích lodích důstojné zastoupení a několik posádek

21. srpna 2023 12:47 | Bruntál | Karel Soukop

Festivalu Dračích lodí se letos zúčastnilo 54 lodí. Reprezentovaly města, obce i sportovní kolektivy. Bruntál nezůstal pozadu a obsadil hned několik posádek, včetně té městské.

Dračí lodě opanovaly Slezskou Hartu, v Leskovecké zátoce vyrostlo městečko

21. srpna 2023 9:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Malé městečko vyrostlo v Leskovecké zátoce Slezské Harty. Devátý ročník festivalu Dračích lodí přilákal tisíce lidí. Jen závodících lodí bylo 54. Svá želízka v ohni měly obce, města, firmy i sportovní kolektivy.

Krnovská nemocnice získala nejvyšší status za péči o pacienty s mozkovou příhodou

15. srpna 2023 11:49 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Diamantový, tedy nejvyšší status za péči o pacienty s mozkovou příhodou, získala nemocnice v Krnově. Zdejší iktové pracoviště se tak řadí mezi světovou špičku. Při diagnostice a léčení cévní mozkové příhody hraje hlavní roli čas a přesná spolupráce několika oddělení nemocnice.

Celkem 7 příměstských táborů letos organizuje SVČ v Bruntále

14. srpna 2023 11:31 | Bruntál | Karel Soukop

Příměstské tábory rok od roku nabírají na své oblíbenosti u dětí i rodičů. Důvodem je jednak nižší cena oproti táborům pobytovým a také kratší doba trvání. Dětem pak vyhovuje, že po denním táboře mohou strávit noc doma.

Gastrofestival Pojez 2023 zcela zaplnil lázeňskou Karlovu Studánku

14. srpna 2023 9:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Stovky aut, tisíce návštěvníků,nepřeberné množství vůní a chutí. Takový byl letošní gastrofestival Pojez v Karlově Studánce. Kdo měl štěstí, dostal se do Karlovy Studánky autem na jedno z odstavných parkovišť. Výhodu pak měli cyklisté, pěší turisté a ti, co využili bezplatné kyvadlové dopravy.

Letní výstavní sezona v Muzeu Beskyd ve Frýdku Místku

13. srpna 2023 18:59 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Muzeum Beskyd se na zámek přestěhovalo v roce 1960 a od roku 1991 po sloučení Beskydského kulturního fondu a Muzea ve Frýdku Místku zde působí jako příspěvková organizace MS kraje.

V ostravském Domě umění probíhá cyklus Léto plné hudby. Právě se konal třetí koncert

13. srpna 2023 18:54 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Ostravský Dům umění nežije v létě jen výstavami. Pro veřejnost připravil unikátní sérii koncertů v rámci akce Léto plné hudby. Koncerty probíhají na terase Domu umění, dovolí-li ovšem počasí.

Velká cena Indiana, mezinárodní mistrovství v ovládání biče, nože a sekery, se v Janovicích konala již pošestadvacáté

8. srpna 2023 9:26 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Práskání bičem a svist vržených nožů a seker se po celý víkend rozléhal o areálem kempu Indiana v Janovicích u Rýmařova. Na 26. ročníku Velké ceny Indiana si změřili síly a dovednosti účastníci ze čtyřech evropských zemí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více