Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Netradiční svatební obřady se konají v Razovských tufitech

24. července 2023 15:34 | Bruntál | Karel Soukop

Mezi svatebními obřady se stále oblíbenějšími stávají ty na netradičních místech. Mezi ně patří také Razovské tufity – tufitový lom po erupcích sopky Velký Roudný. Krásné přírodní prostředí a lemující skály vytvářejí nezapomenutelnou atmosféru.

Přírodní památka Razovské tufity se stále častěji stává cílem novomanželů a jejich svatebních obřadů

14. července 2023 15:29 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Mezi svatebními obřady se stále oblíbenějšími stávají ty na netradičních místech. Mezi ně patří také Razovské tufity – tufitový lom po erupcích sopky Velký Roudný. Krásné přírodní prostředí a lemující skály vytvářejí nezapomenutelnou atmosféru.

Krnovská nemocnice se vrátila k tradici výzdoby spojovacích koridorů, vedoucích na dětské oddělení či operační trakt

14. července 2023 15:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Po covidové pauze se v krnovské nemocnici opět vrátili k výzdobě spojovacích koridorů. Děti tady malují pro své hospitalizované vrstevníky prostředí, které jim zpříjemní cestu na ošetření či pobyt v nemocnici. Tradice má již více než 17 let.

Do Jeseníků se sjeli trapeři na společné táboření a rekonstrukce dobového života

13. července 2023 21:37 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Otročí údolí u Mlýnského potoka v podhůří Jeseníků obsadili trapeři na svém pravidelném táboření. Není to však o tábor, na který jsme zvyklí. Jde o společné táboření rodičů s dětmi, navíc motivované dávnou historií, včetně oděvů a přírodního života.

Cenu hejtmana v soutěži Regionální potravina získala tvarohová pomazánka z farmy U Stromovouse ve Staré Vodě

13. července 2023 15:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

16. srpna se do Karlovy Studánky sjedou výrobci nejrůznějších pochoutek na další ročník gastro festivalu Pojez. Organizátoři - MS kraj a MSTourism zde zároveň ocení ty nejlepší výrobce v soutěži Regionální potravina. Už teď víme, že mezi nimi nebude chybět farma U Stromovouse ve Staré Vodě.

140. výročí založení oslavili hasiči za Světlé Hory setkáním s hejtmanem a starosty okolních obcí

12. července 2023 9:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Psal se rok 1883 když byl ve Světlé Hoře na Bruntálsku ustanoven Sbor dobrovolných hasičů. Dnes si tato jednotka, kterou tvoří společně i SDH Suchá Rudná, připomíná 140. výročí svého založení. Oslavit toto výročí přijel s hasiči i hejtman MS kraje a starostové okolních obcí.

Na sjezdovce na Kopřivné otevřeli první dráhu v ČR pro terénní trojkolky Mountain Circle a novou expozici pískových soch

10. července 2023 16:17 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Alpy, Tatry a Kopřivná v Jeseníkách. To jsou jediná místa, kde vybudovali na sjezdovkách letní dráhu pro terénní trojkolky. Tak zvané Mountain Circle jsou v provozu první týden a už si našly své příznivce. Na Kopřivné je dráha navíc doplněna o novou expozici pískových soch.

140. výročí založení zahájili hasiči za Světlé Hory setkáním s hejtmanem a starosty okolních obcí

10. července 2023 10:33 | Bruntál | Karel Soukop

Psal se rok 1883 když byl ve Světlé Hoře na Bruntálsku ustanoven Sbor dobrovolných hasičů. Dnes si tato jednotka, kterou tvoří společně i SDH Suchá Rudná, připomíná 140. výročí svého založení. Oslavit toto výročí přijel s hasiči i hejtman MS kraje a starostové okolních obcí.

Více než 50 plachetnic závodilo na Slezské Hartě na jachtařském závodě Bermuda Cup

10. července 2023 8:40 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již poosmnácté se sjeli dospělí i dětští jachtaři z celé republiky i Slovenska na tradiční závod Bermuda Cup na Slezské Hartě. 55 lodí čekaly dvoudenní okruhové závody v několika lodních třídách.

Odměnou za výborné vysvědčení byla pro školáky v Bruntále návštěva wellness centra zdarma

3. července 2023 8:57 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Poslední den školního roku měl jediný bod programu – předávání vysvědčení. Školáci, kteří dosáhli výborného průměru známek pak navíc mohli svá vysvědčení využít pro různé výhody, které pro ně připravili různí pořadatelé a provozovatelé služeb. Stejně tomu bylo i v Bruntálském wellness centru.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více